Constanţa: Spectacol de zile mari în a treia seară de Callatis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Spectacol de zile mari în a treia seară de Callatis
Constanţa: Spectacol de zile mari în a treia seară de Callatis

În a treia seară de Festival Callatis 2009 a avut loc un adevărat maraton muzical. Spectacolul realiza în colaborare cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România a reprezentat un omagiu compozitorilor şi interpreţilor care, prin arta lor, au adus substanţiale servicii de imagine României. Gazde au fost Mugur Vrabete, Alexandra Velniciuc şi Analia Selis.

Citiţi şi:
Constanţa: Litoral 2009 / Forfotă mare la Festivalul Callatis
Constanţa: Copiii-vedetă au smuls aplauze la Callatis

Constanţa: Adrian Enache şi Marius Bodochi sunt gata de „Callatis”

Deschiderea a fost oficiată de grupul de tinerii dansatori iniţiaţi în tainele street-dance-ului de Taz, fostul component al trupei Simplu. Odată făcută încălzirea, pe scenă a intrat Krypton, care a ridicat publicul în picioare de la primul cântec. Şi lista suceselor muzicale a continuat cu Akcent, Analia Sels, Noni, K1 şi Felicia Filip, Spin, Linda Teodosiu, Marcel Pavel, Dan Bălan.

Nico, Nicola, Annes şi grupurile feminine Ladies şi Roxy Rox au interpretat cele mai frumoase melodii din repertoriul lor. Concertul celor de la Proconsul a întreţinut atmosfera fierbinte până târziu în noapte.

Premii pentru solişti

În cadrul spectacolului s-au acordat premii şi Stele de Mare artiştilor care reprezintă cu fruntea sus România şi lumea muzicală românească în lume. Premiul pentru Album Diaspora a fost oferit trupei de muzică folk Poesis. Membrii grupului Akcent au primit Premiul pentru Succes Internaţional, în timp ce Analia Selis a devenit deţinătoarea Premiului Compozitor Străin de succes în România.

Premiul pentru Proiect Internaţional a revenit Feliciei Filip şi grupului K1, pentru fructuoasa lor colaborare. Renumitul compozitor de muzică de film şi cinematograf, basarabeanul Eugen Doga a primit Premiul Compozitorilor din Diaspor. Tânăra Linda Teodosiu, cetăţean german de origine română, considerată a fi Mariah Carey a Europei, a fost premiată pentru Debut Internaţional. Dan Bălan a obţinut Premiul Succes Internaţional şi invitaţia de accepta să semneze o stea de pe Aleea Stelelor din Mangalia.

Maestrul Marius Ţeicu a primit Premiul pentru Întreaga Activitate din partea preşedintelui Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Adrian Iorgulescu, şi a primarului municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac.

Stele de mare

Seara s-a încheiat cu semnarea altor două stele pe Aleea Stelelor de pe faleza municipiului Mangala. Primarul municipiului Mangalia a oficiat şi de această dată prezentările şi a amintit că maestrul Doga este compozitorul multor cântece din filmele pentru copii româneşti din anii 70 - 80.

Compozitorul Eugen Doga a fost vădit emoţionat, afirmând că va ţine steaua primită aproape de inimă. Dan Bălan a mulţumit şi el tuturor fanilor săi şi a precizat că va reveni la Mangalia să-şi mai vadă steaua.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite