Constanta: Placă omagială în amintirea lui Dan Spătaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Placă omagială în amintirea lui Dan Spătaru
Constanta: Placă omagială în amintirea lui Dan Spătaru

Cântăreţul ar fi împlinit astăzi vârsta de 70 de ani. La cinci ani de la moartea sa, artistul a fost comemorat de soţia sa, Sida Spătaru şi câţiva reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Evenimentul s-a desfăşurat astăzi la sala de sport a Şcolii I.L. Caragiale din Medgidia unde a fost dezvelită placa comemorativă în amintirea cântăreţului născut în zona Dobrogei.

Placa este amplasată în holul sălii de sport şi a fost dezvelită de către primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache şi Sida Spătaru, văduva cântăreţului.

Soţia artistului a venit special la Medgidia pentru a fi prezentă la dezvelierea plăcii omagiale.

 ,,Deşi ne-ar fi plăcut tuturor să fie şi Dan cu noi la acest moment aniversar, sunt convinsă că Dan vede, de acolo de unde este, ceea ce facem şi se bucură că nu a fost dat uitării”, a declarat Sida Spătaru.

Autorităţile locale din Medgidia au decis să numească sala de sport ,Dan Spătaru întrucât artistul a fost un pasionat de fotbal şi a urmat cursurile facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti.

 Dan Spătaru s-a născut în comuna Aliman şi a copilărit în Medgidia, iar în prezent este cetăţean de onoare al municipiului. Pe 8 septembrie 2004, cântăreţul a încetat din viaţă la vârsta de 65 de ani în urma unui infarct.

A fost iubit pentru vocea sa şi melodiile sale precum Drumurile noastre, Ţărăncuţă, ţărăncuţă, Trecea fanfara militară, Vin’la noi, la Medgidia sau Măicuţa mea.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite