Constanţa: Somn de 15 kg prins de un ziarist Adevărul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Somn de 15 kg prins  de un ziarist Adevărul!
Constanţa: Somn de 15 kg prins de un ziarist Adevărul!

Captură impresionantă a fost făcută de Adinel Olariu la Sabangia. Reporterul Adinel Olariu de la cotidianul Adevărul de Seară a reuşit să aducă la mal un somn de 15 kg şi le recomandă pescarilor să folosească râma neagră în această perioadă.

Săptămâna trecută, pe Balta Sabangia, situată la şase kilometri de ceteatea Enisala, s-au luat capturi frumoase, în special de crap, însă şi somoteii au ajuns în acele lansetelor după ce s-au lăcomit la momelile pescarilor. Buchetul de râmă neagră râmâne în continuare una dintre momelile preferate atât pentru somn, cât şi pentru crap.

Monştrii din Sabangia

De altfel, nea Alexa, administratorul bălţii, jură cu mâna pe inimă că în baltă sunt adevăraţi monştri. „S-a luat la lansetă în balta mică somn de 29 de kilograme şi crap de 24 de kilograme. Sunt sigur că avem numeroase exemplare mult mai mari“, mărturiseşte cel care are grijă de baltă ca de ochii din cap. Somnul de 15 kilograme a fost capturat pe înserat, după ce „monstrul“ a fost la un pas de a-l lăsa pe colegul nostru fără lansetă.

„Am folosit o lansetă scurtă de 2,40 metri, un cârlig relativ mic, numărul 4 şi un nylon de 0,35 mm. A durat aproximativ 20 de minute să îl scot la mal şi am avut emoţii în momentul în care l-am scăpat în stuf şi ar fi putut să se agaţe acolo. Mi-au mai trebuit 20 de minute să mă liniştesc după ce l-am văzut în plasă“, recunoaşte Adinel Olariu, specialistul redacţiei în ale pescuitului.

Accesul blocat de concurenţă

Pescarii vin şi de la 400 de km, dar au probleme la intrare. Pentru a ajunge la baltă, pescarii trebuie să traverseze un pod rutier care face legătura între localitatea Sabangia şi cele două ferme de la marginea localităţii, una dintre ele fiind balta cu acelaşi nume.

Patronul celeilalte ferme a blocat accesul pescarilor la Balta Sabangia cu un lanţ uriaş, ba mai mult a montat şi un indicator rutier care interzice accesul în zonă, deşi astfel de indicatoare pot fi montate doar de Poliţia Rutieră sau de autorităţile locale. Pescarii spun că angajaţii aceluiaşi patron solicită pescarilor diferite sume de bani sau băuturi alcoolice pentru a ridica lanţul şi a permite accesul maşinilor. Administratorul Bălţii Sabangia este decis să facă plângere către autorităţile locale pentru remedierea acestei situaţii.

Drum blocat abuziv
Succesul de care s-a bucurat balta în rândul pescarilor nu a rămas fără urmări. Afaceriştii concurenţi au şi blocat drumul spre luciul de apă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite