Soluții eco pentru constănțeni de Ziua Internaţională a Mării Negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgul de soluții eco va reuni cele mai ingenioase idei care vizează un stil prietenos cu mediul, de Ziua Internaţională a Mării Negre.

Soluțiile pentru acest stil de viață eco vor fi selectate în urma unui concurs ce se adresează elevilor din instituțiile de învățământ constănțene. Înscrierile la concurs se vor face pe mai multe echipe.

Fiecare grup se va constitui din zece elevi, coordonat de către profesori. Copiii trebuie să găsească produse sau obiecte din viața de zi cu zi, adunate din gospodărie, de la școală ori locul de muncă care pot oferi o alternativă eco.

„În perioada 15 - 20 octombrie 2010 va avea loc o selecţie a celor mai bune alternative eco, criteriile fiind originalitate, aplicabilitate şi creativitate. Echipele, care trec de selecţie vor avea ocazia de a-şi expune creaţiile în cadrul unei expoziţii publice. Vor fi premiate cele mai bune trei soluţii identificate. De asemenea, toţi participanţii la expoziţie vor primi diplome materiale promoţionale şi vor avea parte de o surpriză, oferită de Mare Nostrum şi Delfinariu", a declarat Mihaela Cândea, director executiv Mare Nostrum.

Obiectele strânse trebuie să le înlocuiască pe cele standard și să aibă o aplicabilitate foarte mare în cotidian. Toate acestea vor fi însoțite de o descriere a produsului eco pentru a evidenția procesul de funcționare și avantajele pe care le aduce folosirea acestuia. Expoziția care va reuni cele mai bune idei va avea loc la Delfinariu, pe data de 26 octombrie, cu începere de la orele 16.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite