Constanţa: Soldaţii americani adoră pălinca lui Viorel Şipoş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Soldaţii americani adoră pălinca lui Viorel Şipoş
Constanţa: Soldaţii americani adoră pălinca lui Viorel Şipoş

Viorel Şipoş, fostul membru al trupe 3rei Sud Est, îi tratează pe militarii americani cu palincă şi tochitură dobrogeană la restaurantul pe care-l are în localitatea Mihail Kogălniceanu.

La „Casa Rustică“ obişnuiesc să vină americanii de la baza militară Mihail Kogălniceanu.

„Le place că la mine la restaurant pentru că totul este tradiţional. Cel mai des comandă platoul casei, tochitură dobrogeană, pastramă de oaie, pălincă şi vin la carafă“, a povestit Viorel Şipoş. 

Diplomă de la americani

În această lună, Viorel a primit chiar şi o diplomă de la comandantul Shane Austen.

„Au încheiat exerciţiile de colaborare la Babadag, apoi au venit 50 de oameni la mine la restaurant şi au fost mulţumiţi de servicii şi mi-au oferit certificatul de apreciere“, a precizat interlocutorul nostru.

La subsolul restaurantului are cramă, vinul fiind luat direct de la producători. La parter îşi întâmpină clienţii, iar la etaj are restaurantul, mobilat rustic.

Afacere de familie

Despre afacerea lui, Viorel spune că a pus mult suflet şi că nu reuşea fără ajutorul familiei.

„Lucrăm cu toţii: mama, tata, sora şi eu. Punem murăturile împreună, sădim în grădină, sora mea este bucătarul şef, dar şi administratorul firmei, eu mă ocup de manageriat, eu sunt idiotul cu idei.

Când este foarte aglomerat, servesc şi eu, mai ajut şi la bucătărie“, spune, zâmbind, Viorel. Pe pereţi are obiecte strânse din perioada turneelor: o roată, două viori, masca ţăranului, blănuri, farfurii.

„Încă de când călătoream, ştiam că voi face restaurantul şi am adunat tot ce a fost rustic, din Moldova, din Mureş, Braşov“, spune Viorel.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite