Şoferul beat şi drogat rămâne în arest: „Îmi pare rău, mă certasem cu prietena“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Popescu, tânărul învinuit că a condus un BMW sub influenţa alcoolului şi a stupefiantelor a apărut miercuri în faţa magistraţilor Tribunalului Constanţa. El a cerut să fie cercetat în libertate şi a spus că îşi regretă fapta.

„Am greşit enorm. Vreau să vă mai spun un lucru. Înainte să plec de la club eram foarte nervos pentru că mă despărţisem de prietena mea şi de aceea am mers mai tare", a declarat Radu Popescu (25 de ani) în faţa magistraţilor.

Tânărul este acuzat că în dimineaţa de 27 noimebrie şi-a condus BMW-ul cu viteză pe strada Mircea cel Bătrân. A scăpat maşina de sub control şi a intrat pe trotuar, în staţia de autobuz, unde l-a lovit în plin pe Vasile Luban (73 de ani), antrenor de fotbal. Bătrânul a murit pe loc.

Apărătorul tânărului a adus cât mai multe argumente în favoarea clientului său. El a susţinut că Popescu nu ştia că a lovit pe cineva şi a subliniat că tânărul are studii superioare şi este administratorul unei firme şi nu reprezintă un pericol social.

„Inculpatul, deşi ştia că a consumat băuturi alcoolice şi substanţe stupefiante, s-a urcat la volan şi a condus în localitate cu o viteză destul de mare. Acuzatul a fost în primul rând preocupat cum să-şi asigure scăparea, nu de starea victimei. Primul lucru pe care îl faci într-o asemenea situaţie este să te interesezi de consecinţele accidentului, mai ales că victima era la vedere" a replicat procurorul de şedinţă, arătând că după accident tânărul a luat casetofonul şi actele maşinii şi a fugit.
Magistraţii au decis ca Popescu să rămână în arest preventiv. 

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite