Slujba de înviere la malul mării, pe plaja Modern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lumina sfântă va fi oferită credincioşilor pe plaja Modern din Constanţa, acolo unde Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba de înviere, sâmbătă, de la ora 23.45.

Arhiepiscopul Tomisului va ţine Sfânta Liturghie la Catedreala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pachel", joi, de la ora 8.00, iar seara, de la ora 17.30, va oficia Denia celor 12 Evanghelii.

Rugăciuni de binecuvântare pentru Fregata Regele Ferdinand

Vineri, Arhiepiscopul Tomisului va rosti rugăciuni de binecuvântare şi va sfinţi Fregata Regele Ferdinand, care pleacă la război în Libia. Slujba este programată la ora 9.50, în Portul Militar Constanţa.

Tot vineri, la ora 11.00, va fi scos Sfântul Epitaf din altar. Sfântul Epitaf sau Sfântul Aer reprezintă mormântul lui Iisus Hristos. Înaltpreasfințitul Teodosie va oficia această Vecernie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru şi Pavel" din Constanţa.

Denia Prohodului va fi oficiată de Ierarhul Tomisului, vineri, la Catedrala Arhiepiscopală, începând cu ora 17.30.

În dimineaţa zilei de sâmbătă, deţinuţii de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă vor primi vizita lui IPS Teodosie, care va oficia Sfânta Liturghie.

Altar pe malul mării

Seara, începând cu ora 24.45, puteţi participa la o înviere ieşită din tipare. Altarele vor fi amenajate pe plaja Modern, iar de aici Arhiepiscopul Tomisului va da Sfânta Lumină de la Ierusalim, adusă de la Patriarhia Română

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite