Constanţa: Gripă porcină într-o şcoală din Slobozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Gripă porcină  într-o şcoală din Slobozia
Constanţa: Gripă porcină într-o şcoală din Slobozia

Centrul Naţional pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a confirmat ieri primul caz de infectare cu virusul AH1N1 într-o unitate de învăţământ din România.

Este vorba despre o elevă din clasa a XI-a F a Colegiului Naţional Mihai Viteazul din Slobozia ale cărei probe de laborator au fost confirmate de Institutul Naţional Cantacuzino ca fiind pozitive. „În prezent, eleva se află izolată, iar medicii Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa au demarat ancheta epidemiologică pentru supravegherea şi urmărirea stării de sănătate a tuturor contacţilor“, au precizat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. Alte trei cazuri din oraş sunt suspecţe de infectarea cu acest virus.

Cursuri suspendate

Îmbolnăvirea elevei de gripă porcină a dus la închiderea clasei în care ea învaţă şi la izolarea colegilor săi pentru şapte zile, iar confirmarea a cel puţin trei cazuri diferite în aceeaşi şcoală va atrage după sine suspendarea activităţii în unitatea şcolară, tot pentru o săptămână, a anunţat Ministerul Sănătăţii. În cazul apariţiei îmbolnăviri în rândul cadrelor didactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ şi de a se prezenta la medic.

De asemenea, planul de măsuri de prevenire a gripei porcine impune unităţilor de învăţământ să îşi organizeze Comitete de gripă, care vor fi responsabile cu informarea şi educarea părinţilor şi a elevilor privind prevenţia îmbolnăvirii, cu monitorizarea şi raportarea cazurilor cu simptome ale afecţiunilor respiratorii.

Campania de vaccinare împotriva virusului AH1N1 va începe în luna decembrie, iar primii vaccinaţi vor fi copiii din sistemul de învăţământ, cadrele medicale, personalul din serviciile esenţiale şi gravidele.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite