Situaţie fără precedent: colectă publică pentru salvarea Spitalului Judeţean Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Constanţa iniţiază o colectă publică pentru strângerea de fonduri destinate achiziţionării de medicamente şi materiale sanitare necesare Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

Măsura a fost luată din cauza faptului că cea mai importantă unitate spitalicească din judeţ are stocul zero de materiale sanitare şi medicamente necesare tratamentelor şi intervenţiilor chirurgicale.

„Este o situaţie fără precedent în Constanţa, cu atât mai mult cu cât spitalul asigură servicii medicale pentru cei peste 700. 000 de locuitori ai judeţului“, a declarat Cristian Moldoveanu, purtătorul de cuvânt al Consiliului judeţean Constanţa.

Datoriile pe care unitatea le are către furnizorii produselor necesare desfăşurării actului medical depăşesc 20 de milioane de lei. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate ar fi trebuit să-i vireze spitalului o diferenţă de 2,35 milioane de lei pentru serviciile medicale desfăşurate în luna aprilie, sume care, însă, nu au intrat în cont.

Astfel, pe holul spitalului au fost amplasate urne de colectare, altele urmând a fi depuse în cele mai importante magazine şi supermarketuri din oraş, în cursul săptămânii viitoare. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite