Sistemul de apă şi canalizare din Piaţa Ovidiu şi centru va fi înlocuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările pentru înlocuirea sistemului de apă şi canalizare din zona peninsulară vor începe în maximum două săptămâni şi vor dura un an şi jumătate. Contractul pentru începerea lucrărilor a fost semnat astăzi la sediul RAJA SA Constanţa.

Administraţia locală susţine că nu a putut efectua nicio lucrare de reabilitare şi consolidare în zona veche a oraşului Constanţa din cauza sistemului de canalizare foarte vechi. Astăzi, RAJA SA Constanţa a semnat două contracte de lucrări şi unul de asistenţă tehnică pentru staţia de epurare Eforie Sud.

Lucrările prevăzute în proiectul pentru reabilitarea reţelei de apă-canal Peninsulă se vor desfăşura pe străzile din zona delimitată de Bulevardul Ferdinand (intersecţia cu Bulevardul IG Duca) - limita ţărmului (în dreptul plajei Modern şi promenadei de pe Bulevardul Elisabeta) cuprinzând şi incinta Portului Tomis - baza taluzului - strada care urcă de la nivelul portului spre strada Traian până la intersecţia dintre Bulevardul Ferdinand şi Bulevardul IG Duca. La finalizarea acestui contract vor fi reabilitaţi 11,4 Km reţele de alimentare cu apă şi aproape 6 km de reţele de canalizare.

Contractul de reabilitare a zonei centrale - inclusiv magistrale - se va derula în zona delimitată de Bulevardul Ferdinand - strada Mircea cel Bătrân - strada Poporului - Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu. Prin acest contract, reţeaua de alimentare cu apă va fi modernizată pe o lungime de peste 17 Km, iar conductele magistrale pe o lungime de aproape 6 Km.

Ambele contracte de lucrări cuprind şi reabilitarea branşamentelor de apă şi racordurilor de canalizare a imobilelor din perimetrul lucrărilor.

„După semnarea acestor contracte avem un volum de lucru de peste 102 milioane de euro. Contracte în valoare de alte 90 de milioane de euro sunt lansate pe SEAP“, a declarat Felix Stroe, directorul SC RAJA SA.

Valoarea contractului pentru reabilitarea sistemului de apă şi canalizare din zona peninsulară ajunge la 6 milione de euro, iar cel pentru zona centrală a oraşului la 5 milioane de euro. Ambele sunt programate să fie finalizate în luna decembrie 2012.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite