Sirieni reţinuţi la Ostrov! Intraseră fraudulos în ţară şi intenţionau să ajungă în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sirienii trecuseră graniţa ilegal
Sirienii trecuseră graniţa ilegal

Poliţiştii de frontieră au reţinut în weekend patru cetăţeni sirieni care intraseră ilegal în România. Ei intenţionau să ajungă în Germania, ghidaţi de un irakian. 

Poliţiştii de frontieră au oprit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe drumul ce leagă satul Esichioi de comuna Ostrov, un BMW înmatriculat în Bulgaria, în care se aflau cinci persoane, printre care şi un copil.

Poliţiştii aveau suspiciuni autenticitatea acteor de identitate, aşa că i-au condus la punctul de trecere a frontierei Ostrov. În urma verificărilor a fost stabilită identitatea şoferului autoturismului, un cetăţean irakian de 37 ani rezident în Bulgaria, precum şi a celorlalţi pasageri, trei adulţi de 27 ani, 28 ani şi 31 ani, dar şi un copil în vârstă de 4 ani, toţi cetăţeni sirieni.

Cei patru sirieni fuseseră racolaţi în Sofia de cetăţeanul irakian care le-a promis că îi va ajuta să ajungă în Germania în schimbul unei sume de bani. Irakianul a apelat la doi cetăţeni bulgari care s-au oferit să-i transporte cu au autoturism marca Volvo, înmatriculat în Bulgaria, la Silistra, în dreptul graniţei cu România. Noaptea, cei patru sirieni au trecut pe jos „frontiera verde”, fiind ulterior preluaţi pe teritoriul României de acelaşi autoturism Volvo în care se aflau cei doi cetăţeni bulgari care intraseră legal în ţară, pe la Ostrov.

Irakianul i-a preluat apoi cu un BMW şi au plecat spre Constanţa, însă au fost opriţi de un echipaj al Gărzii de Coastă în apropierea localităţii Bugeac. Sirienii sunt cercetaţi pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi fals privind identitatea
Cei doi cetăţeni bulgari sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, iar cetăţeanului irakian i-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite