Singura producție românească de la Cannes, filmată la Constanța

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această seară, lungmetrajul lui Cătălin Mitulescu „Loverboy“ va avea premiera la prestigiosul Festival de la Cannes. Scenele din film au fost turnate la Hârșova și Constanța, în 15 locații diferite.

Noua creație a lui Mitulescu este inspirată din fapte reale. „Loverboy“ prezintă povestea lui Luca (George Piștereanu), un tânăr rebel de 20 de ani din Hârșova, care face fetele să se îndrăgostească de el, apoi le plasează unei rețele de proxeneți din Constanța. Situația se comlplică atunci când Luca se îndrăgostește cu adevărat de Veli (Ada Condeescu).

A studiat rechizitorii

Filmul a fost turnat în 15 locații diferite, pe platouri amenajate la Hârșova, Constanța și în apropiere de Dunăre. Cătălin Mitulescu spune că s-a documentat mult pentru a construi scenariul, chiar a stat de vorbă cu un tânăr care este de meserie „loverboy“, dar și tinere, victime ale acestei practici. A citit multe rechizitorii și, cele mai multe dintre ele, erau legate de Constanța, după cum a declart într-un interviu acordat pentru site-ul filmreporter.ro

image

„Loverboy“ debutează în această seară la Cannes, la secțiunea „Un Certain Regard“. Cătălin Mitulescu a mai concurat în secţiunea „Un Certain Regard" în 2006, când filmul său, „Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii", a fost distins cu Premiul pentru interpretare al secţiunii, acordat actriţei Dorotheea Petre. Acum, Mitulescu are de înfruntat o concurenţă puternică, în aceeaşi secţiune: printre cele 20 de pelicule selectate se află ultimele producţii ale unor Kim Ki-Duk, Andrei Zviaghinţev (distins cu Leul de Aur la Veneţia), sau Gus Van Sant (Palme d'Or pentru „Elephant").

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite