Constanta: Sindicaliştii protestează în port

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Sindicaliştii protestează în port
Constanta: Sindicaliştii protestează în port

Aproape 300 de persoane sunt aşteptate astăzi să participe de la ora 8.00 la 10.00 la o grevă la societatea Socep din Portul Constanţa pentru a cere acordarea de majorări salariale şi sporuri prin contractul colectiv de muncă. Citeşte şi: Constanta: Protest în portul Constanţa Sud Agigea

Negocierile pentru contractul colectiv de muncă pentru 2009-2010 au început în urmă cu o lună, dar sindicaliştii nu au reuşit să ajungă la un acord cu patronatul firmei Socep din portul Constanţa.

 „Angajaţii solicită o majorare salarială de 20%, dar şi prime de sărbători. Docherii nu beneficiază nici de sporul de 25% pentru munca în condiţii speciale, dar şi alte sporuri legate de periculozitate sau activitate în condiţii nocive“, a declarat liderul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare Constanţa (FNSP), Petre Costel.

El a precizat că aproximativ 300 de sindicalişti au semnat pentru participarea la protest, iar oamenii mai cer şi respectarea drepturilor pentru perioada când societatea nu a avut activitate pentru care ar fi trebuit să fie plătiţi cu salariul de încadrare. În prezent un docher câştigă în jur de 1.500 de lei.

Liderul portuar a mai precizat că pe fondul crizei economice, firmele din port au făcut în ultima vreme sute de disponibilizări şi preferă să lucreze cu diferite firme pentru care plătesc mai puţin sau care practică munca la negru.

 „Oamenii încep să se revolte dacă nu li se dă de lucru şi se poate ajunge până la blocarea portului“, a mai spus Petre Costel.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite