Constanţa: Sindicaliştii din învăţământ recomandă elevilor să nu vină luni la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Sindicaliştii din învăţământ recomandă elevilor să nu vină luni la şcoală
Constanţa: Sindicaliştii din învăţământ recomandă elevilor să nu vină luni la şcoală

Luni, dascălii sunt în grevă generală. Astăzi, la şedinţa extraordinară a filialei judeţene a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), dascălii constănţeni au pus la punct planul de proteste. La discuţii a participat şi secretarul general al FSLI, profesorul Liviu Pop.

Cadrele didactice sunt nemulţumite de legea unică a salarizării, care îi dezavantajează,  de faptul că până la finele anului nu vor mai primi unele sporuri. Ei spun că, dacă legea privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice va fi pusă în aplicare, lefurile descălilor vor scădea cu aproximativ 15,5% lunar.

Fără note şi absenţe în catalog

Prin urmare, cadrele didactice vor continua să nu treacă notele elevilor în cataloage, iar luni vor face grevă generală. Secretarul general al FSLI, profesorul Liviu Pop, a asigurat profesorii că netrecând notele şi absenţele în catalog, nu încalcă în niciun fel regulamentul: „Forma de protest nu implică, elevul, părintele sau procesul educativ. Orice părinte poate să întrebe profesorul ce note are copilul său, fiindcă acestea vor fi trecute pe agendă“, a explicat Liviu Pop.

Luni, profesorii vor scrie pe tablă „GREVĂ“. „Recomandarea noastră este ca elevii să nu vină la şcoală. Totuşi, dacă vor veni, ei vor fi supravegheaţi de profesori, fără să li se predea sau să fie ascultaţi“, a declarat Liviu Pop.

Preşedintele FSLI Constanţa, Ioana Purcărea, s-a declarat nemulţumită de faptul că profesorii au participat în număr foarte redus la protestele precedente şi şi-a îndemnat colegii să fie solidari. „Trebuie să fim conştienţi că această grevă de o zi poate fi definitorie“, a spus Purcărea.

Ameninţă cu greva pe termen nelimitat

În cazul în care revendicările nu vor fi rezolvate, dascălii intenţionează ca pe 16 noiembrie să intre în grevă generală pe termen nelimitat. În zilele următoare, profesorii vor fi întrebaţi dacă sunt de acord cu această formă de protest.

În judeţul Constanţa, aproape 7.600 de cadre didactice sunt înscrise în Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ.
Mâine, profesorii vor picheta sediile PSD şi PD-L din Constanţa şi din ţară.


Citiţi mai multe amănunte în Adevărul de Seară Constanţa de mâine!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite