Constanta: Lanț de tragedii în accidentul de la Sibioara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Lanț de tragedii în accidentul de la Sibioara
Constanta: Lanț de tragedii în accidentul de la Sibioara

Tragedia a lovit din plin familia Iuliei Tudor, una dintre victimele teribilului accident din noaptea de vineri spre sâmbătă de la Sibioara. Tânăra de 20 de ani din Năvodari era însărcinată și a murit exact când se împlineau 40 de zile de la decesul tatălui său, survenit de ziua surorii ei. Citeşte şi: Constanţa: UPDATE/ Tânăra însărcinată a murit la doar 40 de zile după tatăl său

Iulia Tudor și Ionuţ Liviu Vişan (24 de ani) din Năvodari, proprietarul Hondei, urmau să facă nunta, mai ales că așteptau și un copil. Planurile le fuseseră însă date peste cap de moartea socrului mic.

Nu se știe de ce vineri Ionuț a acceptat să-și dea mașina pe mâna prietenului său, Bogdan Cosmin Cazacu (19 ani) din Năvodari, care avea carnet doar de un an, din iunie 2008. Este greu de înțeles de ce au plecat la plimbare cu mașina, din moment ce Honda avea numărul provizoriu de înmatriculare, CT 090004, expirat din iunie.

„El nu dădea mașina. Acum nu știu de ce i-a dat-o aseară. Numai ei știu ce s-a întâmplat. Cert este că sunt morți și nimeni nu îi mai învie“, a spus tatăl lui Ionuț Vișan, venit să ridice mașina ajunsă un morman de fiare. Honda se izbise violent cu partea dreaptă de un stâlp de iluminat de pe partea dreaptă, apoi ricoșase în următorul de care se izbise cu partea stângă. Viteza excesivă n-a iertat.

Ultimul drum

După o seară petrecută în Năvodari, tinerii veniseră să o lase acasă pe Valentina Corina Budurovici (19 ani) din Sibioara, prietena lui Bogdan.

Fetele se aflau pe bancheta din spate, iar Ionuț, în dreapta șoferului. Iulia se urcase în mașină pe locul din spatele iubitului ei, Ionuț. Mai aveau 600 de metri până la casa Corinei.

„Am crezut că vin avioanele“

Era ora 2, când pe strada principală din Sibioara, Mihail Kogălniceanu, s-a auzit un zgomot puternic, de mașină ambalată, apoi o bubuitură groaznică. După care s-a așternut tăcerea.

Un vecin de pe o stradă perpendiculară, Ioan Slavici, fusese trezit din somn de lătratul câinelui său, întărâtat de uruitul Hondei. „Eu am niște lemne și le țin la poartă și am auzit cățelul că lătra. Am ieșit afară că am crezut că au venit la lemne să fure. Se auzea un zgomot urât. Am crezut că vin avioanele peste noi“, a mărturisit omul.

„A lăsat capul și s-a terminat cu ea“

În întunericul nopții, Emil Moise a ieșit la poartă, să vadă ce se întâmplă. În acel moment s-a auzit bubuitura. „Nu se vedea nimic, era beznă. Mi-am luat lanterna și am venit până aici să vad ce s-a întâmplat. Să dau o mână de ajutor. Când am ajuns, o fetiță era atârnată pe mașină în spate. I-am luat pulsul și apoi a lăsat capul și s-a terminat cu ea. A început să-i țâșnească sângele pe nas și nu a mai rezistat. Am sunat și la ambulanță, la poliție. Am rămas șocat“, a declarat Emil Moise, cel care a ajuns primul la locul accidentului.

„Au crezut că sunt doar trei”

Și ceilalți vecini își revin greu din cele văzute. „Am ajuns un pic mai târziu la accident.  Pe șofer l-au scos primul. Avea piciorul rupt. Apoi au scos fata din Năvodari și băiatul din dreapta. Și au crezut că atâția sunt, că i-au scos pe toți. Dar mai era fetița de la noi din sat de aici. Numai că ea era prinsă între stâlpi și scaune și au văzut-o după păr. Oricum toți erau desfigurați, picioare rupte“, povestesc încă îngrozite Elena Radu (58 de ani) și Victoria Moșeanu (52 de ani).

Un localnic murmură privind pierdut spre epava Hondei: „I-am văzut aseară, la un bar din Năvodari. Eram și eu acolo, cu niște prieteni. Au băut, normal“. Insul refuză însă să dea amănunte.

Lumină pentru cinci suflete

În stâlpul în care s-a oprit mașina, oamenii au aprins lumânări și candele pentru sufletul celor patru tineri și al copilului nenăscut.

Nașa fetei din Sibioara plângea, nevenindu-i să creadă. „Corina era o fată de nota 10. Nu înțeleg de ce s-a întâmplat așa ceva cu ea. Nu merita. Era o fată cuminte, ultimul an la liceu“, vorbea printre lacrimi Nicoleta, nașa Corinei. Fata făcea parte dintr-o familie cu stare, care avea una dintre cele mai arătoase case din comună.

Consumul de alcool, stabilit de autopsie

În această dimineață, celor patru tineri li s-a efectuat autopsia, la morga Cimtirului Central din Constanța. Medicii legiști vor stabili dacă victimele au consumat alcool. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite