Show aviatic la Mamaia. Avioanele au zburat cu viteze de 450 km/h la doar 100 m de nisip

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare show aviatic al verii se desfășoară în acest weekend în stațiunea Mamaia. Mii de turiști au stat ore întregi cu ochii ațintiți spe cer. Mâine dimineață, de la ora 11, începe partea a doua a evenimentului.

Uite cum arată plaja din stațiunea Mamaia la ora 11.00

Mamaia dansează pe ritmuri de salsa. Două festivaluri se întrec în invitați

Goana după un șezlong pe plajă începe la 6 dimineața; 180.000 de turiști sunt pe litoral

Organizat de aerodromul Tuzla, evenimentul a cuprins o paradă de aeronave Diamond, lansări de paraşutişti, o demonstrație a echipei Iacării Acrobaţi, formată din Dan Ştefănescu şi Ioan Postolache şi completată de încă un avion de tip VAK 52, pilotat de Dan Conderman. Zborurile demonstrative deasupra a doar 100 m de nisip au lăsat cu gura căscată miile de turiști. Jurgis Kairys - multiplu campion european şi multiplu campion mondial la acrobaţie a fost invitatul special al manifestării, care a pus la cale o vânătoare „tâlhărească” de avioane între piloții români şi pilotul lituanian. „Revin cu plăcere în România, deoarece publicul apreciază showrile aviatice“, a declarat acesta.



Svetlana Kampania este femeia-pilot care s-a alăturat echipei showului și a încântat publicul cu acrobații unice. O altă surpriză a fost participarea lui Francisco Fornabaio pentru prima dată în România - multiplul campion de acrobaţie italian.

Răsucirile și picajele la viteze amețitoare au impresionat turiștii. Cu mare  precizie, prin lupinguri şi schimbările de direcţie spectaculoase, piloții au desenat pe cer.

image



La spectacol, din baldachin și cu fructe exotice pe tavă

„Am venit la Mamaia special pentru acest eveniment. Sunt pasionat de avioane și chiar am exersat la simulatoare“, a declarat Ciprian Ilie, în vârstă de 23 de ani, din București.

În zona Hotelului Rex, punctul central al evenimentului, turiștii au asistat la show într-un ambient de lux. Unii făceau masaj, alții erau serviți cu tăvi cu fructe exotice.

Piloții au venit pe bani puțini

„Este un show de criză, deoarece bugetul alocat evenimentului a fost limitat. Însă ne bucurăm că piloții de talie mondială au acceptat să vină la Mamaia chiar și pe bani mai puțini“, a declarat directorul Regional Air Services, Dorin Ivaşcu.

Din lipsa fondurilor, concursul FAI Mamaia World Elite Aerobatic Formula, competiţie din cadrul Campionatului Mondial de Acrobaţie, a fost anulat.

image

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite