Constanţa: Diana Cheregi, pasionată de opera lui Shakespeare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De-a lungul carierei sale, actriţa Teatrului de Stat Constanţa a interpretat mai multe personaje din piesele marelui Shakespeare.

Diana Cheregi este una dintre actriţele Teatrului de Stat Constanţa care a interpretat mai multe roluri din opera lui William Shakespeare. Distinsa doamnă a teatrului tomitan a jucat rolul Ann Page în „Nevestele vesele“ şi cel al lui Oberon  în „Visul unei nopţi de vară“. Pe timpul studenţiei, a declarat actriţa, a jucat şi în piesa „Ioan cel fără de ţară“.

„A pus sufletul lui în personaje“

Diana Cheregi spune că rolurile pe care a avut ocazia să le interpreteze din opera marelui scriitor englez nu sunt dificile sau de neînţeles pentru un actor.

„Trebuie să ne gândim la Shakespeare ca la un om obişnuit care, ca şi ceilalţi semeni ai săi, are şi calităţi, dar şi defecte. Tot ce-a pus în personajele lui a fost în sufletul lui“, a declarat actriţa.

Actriţa a a mai adăugat că toate operele şi personajele lui Shakespeare trebuie înţelese dintr-un anumit unghi şi că toate trebuie mai întâi puse într-un context social, economic şi politic al epocii.

„Te întrebi de ce a scris într-un anumit fel o operă? A scris-o aşa pentru că acelea erau vremurile, însă dacă faci o comparaţie între acea perioadă şi zilele noastre, găseşti sigur apropieri între ce a fost acolo şi ce avem noi acum“, a mai spus Diana Cheregi.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite