Constanţa: Sezonul estival a început iarăşi cu plaje fără salvamari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă a început sezonul estival, iar turiştii sosesc în număr tot mai mare la malul mării, autorităţile nu oferă turiștilor servicii şi siguranţă. Ca în fiecare an, litoralul este cu mult în urmă cu pregătirile.


Plajele sunt curățate în parte, pentru că au o situaţie incertă şi doar jumătate mai sunt închiriate de operatori, iar restul sunt în administrarea Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral Constanţa (DADL). Instituţia nu se ocupă însă de asigurarea salvamarilor. „Salvamarii şi punctele de prim-ajutor sunt subordonate autorităţilor locale care trebuie să le pregătească în funcţie de banii care vin de la Guvern“, spune Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt DADL.
 
Costineştiul, la datorie

Staţiunea Costineşti are de la 1 iunie serviciu de salvamar care va funcţiona de la ora 9.00 la 17.00. În plin sezon se va lucra 12 ore. Pe plaje se află deja câteva sute de turişti, iar în ultimele zile, s-a intrat şi în acţiune pentru salvarea a doi copii care au fost la un pas să se înece.

Restul litoralului nu are salvatori

Serviciile de salvamari s-au blocat la capitolul teorie, în opinia primarului din Eforie, Ovidiu Brăiloiu. El susţine că temporar se va încerca găsirea unei soluţii, dar nu crede că salvamarii vor lucra fără să ştie dacă vor primi banii. Drept urmare salvamarii întârzie să vină pe plaje.

În sudul litoralului foişoarele au fost inaugurate de luna trecută, dar Asociaţia Operatorilor de Plajă Litoral aşteaptă banii pentru a putea trimite salvamarii pe plaje. „Am trimis solicitări la prefectură, dar nu am primit lămuriri despre când se va asigura finanţare“, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Mangalia, Magda Colesniuc.

În staţiunea Mamaia există foişoare de salvamari, dar sunt… goale. „Credem că după 15 iunie vor veni pe plajă“, a declarat un muncitor care lucra la repararea unei bărci.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite