Sergiu Nicolaescu: „Mai am două filme de făcut şi astfel consider că mi-am făcut plinul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îndrăgitul actor şi regizor Sergiu Nicolaescu împlineşte astăzi 81 de ani. Se consideră un om împlinit. Filmele sale nu au fost egalate până în ziua de azi.„Mai am două filme de făcut. Doar aşa pot spune că mi-am făcut plinul“, mărturiseşte Nicolaescu.

Primul film, dezvăluie regizorul, se va numi „Candele de zăpadă“. Filmul tratează viaţa şi activitatea oamenilor politici din perioada interbelică. Cel de-al doilea film va fi o comedie, care, spune regizorul, „muşcă“ în prezent.

„Am făcut o Revoluţie şi apoi am dezamăgit“


Cum vede Sergiu Nicolaescu România de astăzi?
„Suntem fără doar şi poate într-o criză. Nu doar economică. România trebuie refăcută în toate ramurile. Ne trebuie un efort cumplit ca să facem o Românie nouă“, crede marele om de film. „Am făcut o Revoluţie şi apoi am dezamăgit“, spune el.

O viaţă dedicată filmului

Sergiu Nicolaescu s-a născut pe data de 13 aprilie 1930, în oraşul Târgu – Jiu. La vârsta de cinci ani, părinţii săi au părăsit Oltenia şi s-au mutat în Banat.
Sergiu Nicolaescu a absolvit Universitatea Politehnică Bucureşti. El a fost admis şi la Şcoala de Ofiţeri de Marină din Constanţa După absolvirea facultăţii a început să lucreze la Studioul Sahia Film.

A regizat peste 45 de producţii cinematografice şi a jucat în peste 20 de filme.

La mulţi ani, Sergiu Nicolaescu!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite