Constanţa: Serial Adevărul de Seară: Seralist de la 11 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul de Seară“ Constanţa trage un semnal de alarmă privind riscurile la care sunt supuşi şcolarii din cauza orarului de după-amiază. Serialul va expune pericolele reale întâmpinate de elevi, atunci când ies seara de la ore.

Din clasa a V-a, copiii intră într-un program de şcoală cu frecvenţa la seral. Orele încep înainte de prânz şi se întind până la ora 20.00. Punând la socoteală şi timpul făcut pe drumul spre casă, şcolarii ajung acasă mai târziu ca părinţii după o zi de muncă. Elevii navetişti petrec zilnic pe autobuze ore care se adaugă programului şi aşa foarte încărcat.

Situaţia se agravează în luna octombrie, când România trece la orarul de iarnă. Întunericul şi lipsa trecătorilor de pe străzi sunt mediul prielnic răufăcătorilor. Chiar zilele trecute, un elev de clasa a VII-a fost jefuit de doi tineri de 19 ani, în curtea liceului.

Băiatul de 13 ani a avut curaj să reclame furtul la Poliţie. Părinţii săi au răsuflat uşuraţi că nu i s-a întâmplat ceva mai rău. Tâlharii au fost prinşi în aceeaşi seară plimbându-se liniştiţi pe Bulevardul Tomis, în faţa Capelei Militare.

Cazul poate fi considerat cu final fericit. Doi indivizi periculoşi au fost îndepărtaţi de pe străzi şi li se va da pedeapsa meritată. Câţi sunt însă în libertate şi pot acţiona nestingheriţi, punându-ne în pericol copiii care nu au altă vină decât că vor să înveţe?

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite