Senol Zevri, şeful Agenţiei de Mediu Constanţa: „Un director de ziar mă şantajează“. Vezi aici cine este ziaristul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senol Zevri a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că este ameninţat şi şantajat de directorul unui ziar din Constanţa pe motiv că nu emite aviz de mediu favorabil pentru ridicarea un imobil de 7 etaje pe Bulevardul Ferdinand nr. 33-39.

În spatele firmei stă un director de ziar, a fost avertizat directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Constanţa de către prietenii săi.

„A trebuit din 2010, de când au depus ei dosarul, şi până acum să fac echilibristică", a spus Sevri. În luna februarie a anului trecut, la APM Constanţa firma Octav Tour a depus o solicitare pentru obţinerea avizului de mediu pentru ridicarea unui imobil D+P+5-7 etaje pe Bulevardul Ferdinand nr. 33 - 39.

„Una dintre distanţele faţă de unul dintre imobile este de patru metri. Acolo, blocurile au patru etaje, dar ei vor să ridice şapte etaje, iar vecinii sunt nemulţumiţi că i-ar priva de lumina naturală", a dat lămuriri Zevri. El susţine că în spatele Octav Tour ar sta directorul de ziar care, deşi a depus acte pentru obţinerea acordului de mediu, dosarul nu este complet, prin urmare nu are aviz APM Constanţa.

„Sunt de partea oamenilor şi atâta timp cât respectiva firmă nu a reuşit să obţină toate avizele necesare la dosar, nu dau niciun aviz. Lucrul acesta nemulţumeşte respectivul director de ziar, care mă ameninţă şi şantajează.

Cu toate că APM Constanţa a dat iniţial decizia de încadrare, act premergător autorizaţiei de mediu, la scurt timp vecinii de pe Bulevardul Ferdinand au făcut reclamaţie şi am revocat avizul de mediu", a arătat directorul APM Constanţa.

Nu se teme de poze şi înregistrări

Decizia de încadrare a fost emisă la 20 aprilie 2011, însă după ce vecinii au făcut reclamaţie, astăzi, reprezentantul APM Constanţa a emis şi decizia de revocare a avizului de mediu.

Zevri mai spune că respectivul director de ziar ar fi intuit această decizie de revocare şi că ar fi recurs la ameninţări şi şantaj: „M-a sunat şi m-a ameninţat că are nişte fotografii şi înregistrări cu mine şi că dacă nu emit avizul de mediu, le va face publice".
„Nu am probe privind şantajul, tocmai de aceea nu fac numele public, însă îl atenţionez că trebuie să aducă toate actele la dosar dacă vrea să fie în legalitate.

Directorul de ziar: „A trebuit să îmi cumpăr un drept legal"

Valentin Popescu, directorul cotidianului constănţean Liderul de Opinie, susţine că deţine mai multe înregistrări şi fotografii cu Senol Zevri, directorul Agenţiei de Mediu de la malul mării care îi cere şpagă pentru a obţine acordul de mediu pentru o construcţie. „A trebuit să îmi cumpăr un drept legal", a precizat Valentin Popescu pentru „Adevărul de Seară" Constanţa.

El a spus că va face publice înregistrările diseară, la postul de televiziune local. „Pentru a obţine un aviz de mediu mi s-au cerut 10.000 de euro. Apoi a mers pe negociere şi am ajuns la 6.000 de euro. Toate acestea apar pe înregistrări", a dezvăluit Valentin Popescu, care spune că toate înregistrările au fost făcute prin intermediul unui mijlocitor.

Directorul cotidianului Liderul de Opinie mai spune că a apucat să dea banii: „Nu am crezut că după 20 de ani de ziaristică ajung să fiu şantajat".

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite