Constanta: Şeicul din Qatar ar putea lipsi de la Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Şeicul din Qatar ar putea lipsi de la Mamaia
Constanta: Şeicul din Qatar ar putea lipsi de la Mamaia

Concursul nautic se va organiza între 28 şi 30 august pe lacul Siughiol unde vor participa ambarcaţiuni  din mai multe ţări, iar bugetul pentru acest eveniment se ridică la aproape 1.500.000 de euro, bani de la autorităţile locale şi sponsori.

Staţiunea Mamaia va găzdui pentru a treia oară Romanian Class One Grand Prix, o competiţie nautică ce se va desfăşura pe lacul Siutghiol. Organizatorii au anunţat surprize şi schimbări în desfăşurarea evenimentului care va ţine trei zile. La concurs vor mai participa piloţi din Spania, Dubai, Norvegia, Italia, Marea Britanie şi Australia şi o echipă surpriză.

O altă noutate este faptul că vor fi două zile în care se vor ţine cursele, respectiv sâmbătă şi duminică, iar pregătirile sunt în toi „Mai sunt probleme cu unele zone colmatate, dar anul viitor vom introduce în planul tehnic folosirea unui utilaj de dragare care să adâncească aceste zone. Cu o săptămână înainte de concurs vom folosi o amfibie care să taie stuful de pe margine să se ofere o vizibilitate mai bună pentru public“, a declarat şi şeful Direcţiei Apelor Române Dobrogea Litoral Constanţa, Laurenţiu Marin.

Prezenţa şeicului din Qatar, Hassan Bin Jabor Al-Thani, vedeta competiţiei este nesigură. La ultimele două etape, acesta a fost implicat în accidente care au avut ca rezultata avarierea destul de serioasă a două dintre ambarcaţiunile sale.

Bugetul de la competiţia din acest an se ridică la aproape 1.500.000 de euro, sumă provenită de la Primăria Municipiului Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa, sponsori şi Power Marine.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară de mâine

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite