Şeful IPJ Constanţa: „Poliţiştii vor protesta în timpul liber“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 400 de poliţişti se pregătesc să participe mâine, în faţa Prefecturii Constanţa, la mitingul confederaţiilor sindicale. Protestatarii în uniformă vor fi „păziţi“ de colegii lor din Jandarmerie.

Protestul de mâine se anunţă a fi unul de amploare: vor participa sindicalişti din marile confederaţii. Se estimează un număr de 1000 de participanţi din care aproape jumătate vor fi poliţişti, membri ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractul – filiala Constanţa.

Cum printre protestatari sunt şi poliţişti cei care vor asigura zona, pentru a nu se produce evenimente, vor fi jandarmii, colegii lor de „arme“ din Ministerul Administraţiei şi Internelor. „Pentru această misiune sunt repartizaţi aproximativ 40 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. Alţi 10 jandarmi vor fi ţinuţi în alertă“, a precizat Sorin Trancă, purtătorul de cuvânt al IJJ Constanţa.

Rămân în slujba cetăţeanului

Deşi poliţiştii au anunţat că intenţionează ca de mâine să lucreze cu 25 la sută mai puţin refuzând să ia o serie de măsuri, cu excepţia celor urgente, inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Constanţa a spus că a discutat cu sindicaliştii şi s-a ajuns la un numitor comun. „

I-am convins că populaţia nu trebuie să aibă de suferit din cauza protestelor. Oamenii nu au nici o vină. Nu cred că vor exista situaţii în care să nu se primească sesizări. Vor participa la proteste doar poliţiştii care sunt în timpul liber. Singurii care au dreptul la activităţi sindicale în timpul programului sunt liderii de sindicat. Nu cred că activitatea instituţiei va avea de suferit“, a declarat comisarul şef  Dumitru Catană, inspectorul şef al IPJ Constanţa.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite