Se „serveau“ fără jenă cu apă şi electricitate fără să plătească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de control mixtă, formată din inspectori ai Regiei de Apă, Enel Electrica, poliţişti şi reprezentanţi ai Primăriei Constanţa a efectuat un amplu control, azi-dimineaţă, în cartierul Km 4-5, în zona Staţiei de Epurare Constanţa Sud şi pe străzile adiacente.

Au fost verificate 31 de gospodării individuale, la nouă din casele verificate fiind descoperite branşamente ilegale folosite pentru furtul apei. „La imobilul aflat în proprietatea Daniei Buga, de pe strada Viorelelor, numărul 4 s-a descoperit un branşament clandestin conectat la reţeaua stradală de alimentare cu apă şi canalizare. Tot la acest abonat a mai fost descoperit un alt branşament clandestin şi în cadrul unei alte acţiuni de verificare desfăşurată în luna octombrie 2010“, a declarat Irina Cârstea, purtătorul de cuvânt al SC RAJA SA Constanţa. Pentru că Dania Buga se face vinovată de furt calificat de apă, cele două imobile aflate în proprietatea ei au fost debranşate din stradă, iar pe numele proprietarei RAJA va depune o plângere penală. „La faţa locului s-a întocmit un proces verbal de constatare în sistem pauşal şi retroactiv de aproape 1.000 metri cubi apă potabilă şi canal“, a mai spus Irina Oprea.

Fura pentru cinci familii

Tot pe strada Viorelelor, inspectorii au mai găsit un utilizator, Leila Ali, care folosea un branşament clandestin conectat la reţeaua stradală de apă a SC RAJA SA Constanţa. Racordul era defapt o improvizaţie din furtun şi bucăţi de pexal, ce alimenta de fapt toate familiile din vecinătate. „Instalaţia artizanală trecea prin alte 5 proprietăţi. Racordul clandestin a fost desfiinţat de către echipa de control, iar Leila Ali s-a ales cu un proces verbal de constatare în sistem retroactiv şi pauşal, iar reprezentanţii juridici ai societăţii vor formula o plângere penală pentru furt de apă“, a declarat Irina Cârstea.

S-a debranşat ca să se branşeze ilegal

Pe strada Theodor Speranţia, la nr. 8, echipa de control a mai găsit un abonat fraudulos. Ion Radu a solicitat debranşarea de la sistemul de alimentare cu apă, în luna decembrie 2010, pe motiv că la adresa respectivă nu mai locuieşte nimeni. Cererea i-a fost admisă, a fost debranşat, iar racordul a fost sigilat. Ulterior, Radu s-a rebranşat ilegal la reţeaua de apă rece a SC RAJA SA. Ca şi în celelalte cazuri, Ion Radu a primit un proces verbal de constatare în sistem retroactiv şi pauşal pentru consumul de apă furat, iar pe numele lui se va depune plângere penală.

„Avertizăm încă o dată toţi abonaţii cu privire la necesitatea respectării legalităţii preluării apei. În caz contrar riscă sancţiuni usturătoare, plata în sistem pauşal retroactiv pe 18 luni a serviciilor de furnizare apă potabilă şi canalizare, dar şi plângeri penale pentru furtul de apă“, a mai spus Irina Cârstea.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite