Se modifică planul de mers al trenurilor: curse la interval de două ore între Constaţa şi Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mersul trenurilor se modifică din 12 decembrie
Mersul trenurilor se modifică din 12 decembrie

CFR Călători introduce curse noi: trenuri la două ore între Constanţa şi Bucureşti în extrasezon şi la interval de o oră în sezon. Tot în perioada verii vor exista trenuri care vor face legătura între litoral şi Chişinău. Noul plan de mers al trenurilor se aplică de astăzi, timp de un an.

O noutate în planul de mers 2010-2011 constă în organizarea circulaţiei trenurilor de rang superior de pe relaţia Bucureşti - Constanţa şi retur. „Se va circula după un grafic cadenţat, cu trenuri la interval de două ore în extrasezon şi o oră în sezonul estival, ceea ce va permite o deservire optimă a publicului călător", se arată într-un comunicat de presă al CFR Călători.

Acest sistem se va extinde şi pe relaţia Bucureşti - Brasov şi retur la trenurile de rang superior, după finalizarea lucrărilor la infrastructura feroviară şi va fi util deopotrivă călătorilor navetişti de pe relaţia Ploieşti - Bucureşti şi retur, şi turiştilor.

În ceea ce priveşte traficul internaţional din noul program 2010-2011, există legături directe spre Viena, Budapesta, Sofia, Belgrad, Chişinău, Kiev, Moscova, Istanbul, Thessaloniki. „În perioada sezonului estival va circula o grupă de vagoane directă între Chişinau şi Constanţa", se mai arată în comunicatul de presă.
Toate informaţiile despre mersul trenurilor şi noul program se găsesc în broşura „Mersul Trenurilor de Călători 2010-2011", care costă 12 lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite