Se încălzesc prețurile pe litoral!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi începe sezonul estival, iar cazarea a crescut cu 10-15 la sută față de luna mai. Hotelierii spun însă că au tarife mai mici decât anul trecut.

De la 1 iunie, preţurile la cazare cresc cu aproximativ 10-15 procente. Dacă weekend-ul trecut puteaţi merge la Hotel del Mar (4 stele) din Mamaia cu 318 lei, cameră dublă, cu mic dejun inclus, de astăzi veţi plăti 384 de lei pentru aceleaşi condiţii.
În Eforie Nord, la Hotel Europa (4 stele) o cameră single costă 240 de lei. De la jumătatea lunii iunie, la Europa veţi plăti 284 de lei. În Vama Veche, o noapte la vila Dini (2 stele) a costat 109 lei, cameră single. De astăzi, preţul va fi majorat la 126 de lei.
La Mamaia, preşedintele Asociaţiei Patronale, Traian Bucovală, este optimist: „Aşteptăm în perioada următoare un val masiv de turişti. Ni se cere deja suplimentarea locurilor de cazare. Preţurile mici vor rămâne neschimbate până la data de 15 iunie şi mulţi turişti vor să profite de ele. Avem prețuri mai mici cu 10 la sută față de 2009“.
Între 3 mai şi 14 iunie se desfăşoară programul „Litoralul pentru toţi“. Turiştii de pe litoral mai pot cumpăra în această perioadă sejururi de şase nopţi la preţuri reduse. Cazarea costă între 159 lei, în condiţii de o stea, fără mic dejun şi 499 lei la un hotel de 5 stele cu micul dejun inclus.
Plajele, în suferință
Plajele sunt doar parțial pregătite pentru turiști. Pe unele porţiuni, nisipul nu a fost nivelat, apa dezgolind ruinele vechilor chioşcuri. Apa mării nu este suficient de caldă pentru baie, dar algele verzi şi roşcate au apărut deja de-a lungul ţărmului, cu tot cu mirosul neplăcut.
Deşi astăzi se deschide oficial sezonul de îmbăiere, atât corturile de prim-ajutor, cât şi salvamarii lipsesc de pe plajă.
Vom monta 20 de corturide prim-ajutor de la 15 iunie pe tot litoralul românesc“, a precizat Constantin Dina, directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa. Salvamarii sunt şi ei pregătiţi şi aşteaptă OK-ul autorităţilor locale pentru a fi pe plajă. (A CONTRIBUIT TEO TUCAN)

Citeşte mai multe despre oferta de distracţie la malul mării în !

image
image

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite