Se desfiinţează transportul în comun ecologic la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veţi circula ultima cu troleibuzul mâine. Sursa foto: www.transira.ro
Veţi circula ultima cu troleibuzul mâine. Sursa foto: www.transira.ro

Troleibuzele de pe liniile 48 şi 48 barat vor fi scoase din uz, sâmbătă, şi înlocuite cu autobuze. Traseele vor fi modificate, iar călătorii vor avea de aşteptat mai puţin în staţii.

Dumitru Coiciu, directorul Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC), a spus că numărul utilizatorilor transportului în comun a scăzut simţitor. iar cheltuielile de întreţinere a troleibuzelor sunt ridicate. Din aceste motive, el a decis să desfiinţeze mijloacele de transport în comun ecologice de la malul mării.

Preşedintele Asociaţiei Transira, Silviu Sîntea, cel care militează pentru transportul ecologic în toată ţara recunoaşte problemele de la Constanţa, dar consideră că ar putea fi luate şi alte măsuri. „De vină este managementul defectuos, preţul mare al legitimaţiilor de călătorie şi reaua- voinţă a primăriei şi a consiliului local Constanţa. De ce în alte oraşe există transport electric, staţii acoperite, programe de circulaţie şi hărţi afişate, iar în Constanţa nu?“, se întreabă Sîntea.

Dumitru Coiciu consideră că desfiinţarea transportului electric reprezintă un beneficiu pentru constănţeni. „E mult mai scumpă întreţinerea unui troleibuz, este nevoie de mulţi oameni, de patru mai exact, pe când pentru un autobuz am nevoie doar de unul singur. Troleibuzele vor fi în conservare până când vom reuşi să le vindem. În plus de asta autobuzul este mult mai mobil “, a declarat directorul RATC.

Citiţi în Adevărul de Seară cum au fost modificate traseele şi ce înseamnă pentru oraş desţiintarea troleibuzelor!

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite