Constanţa: Şcoli fără apă potabilă şi grupuri sanitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Şcoli fără apă potabilă şi grupuri sanitare
Constanţa: Şcoli fără apă potabilă şi grupuri sanitare

Cu aproape trei săptămâni înainte de începerea anului şcolar, în judeţul Constanţa au autorizaţie de funcţionare doar 66% din cele 546 de şcoli existente, celelalte fiind în curs de autorizare.

Ca în fiecare an, problema lipsei autorizaţiilor sanitare de funcţionare din şcoli trenează în judeţul Constanţa. În momentul de faţă, doar 66% din totalul celor 546 de unităţi de învăţământ pot oferi condiţii optime elevilor. Purtătorul de cuvânt al  Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Florentina Reşit, a declarat că din cele 546 de unităţi, 76% au primit avizul sanitar de funcţionare. Aceasta a mai precizat că numai 63% din cele 283 de instituţii care au cantină pentru elevi au primit avizul sanitar-veterinar.

Lucrări nefinalizate

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa au declarat că s-a mai înaintat cu lucrările, dar nu sunt toate finalizate. „Chiar dacă nu vor fi finalizate toate lucrările până la data de 15 septembrie, acest lucru nu afectează începerea anului şcolar“ a declarat Florentina Reşit. În prezent, sunt în curs de finalizare lucrările la Grădiniţa cu program prelungit nr. 47 din Constanţa, Grădiniţa pentru romi din Mangalia, Grădiniţa din Valu lui Traian şi la Colegiul Nicolae Titulescu din Medgidia.

În majoritatea cazurilor, motivele pentru care şcolile nu au obţinut autorizaţiile de sanitare de funcţionare sau avizele sanitare sunt legate de lipsa apei potabile, grupuri sanitare necorespunzătoare şi stadiul lucrărilor de igienizare. „Şcolile trebuie să remedieze problemele depistate de reprezentanţii Autorităţii de Sănătate Publică Judeţeană dacă doresc să intre în posesia autorizaţiei“, spun reprezentaţii Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Listă lungă

Lista unităţilor de învăţământ care nu deţin autorizaţii este destul de lungă. Problema este că aici se regăsesc şi instituţii din mediul urban, nu numai rural. Acestea sunt: Colegiul Tehnic Tomis, Grupul Şcolar Virgil Madgearu, Liceul Teoretic Lucian Blaga, Grupul Şcolar C.A. Rosetti.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite