Şcoala Dan Barbilian Constanţa s-a calificat la Sanremo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa formată din 20 de elevi de la Şcoala Dan Barbilian din Constanţa, coordonată de bibliotecara Crina Liliana Mareş, a ajuns în finala Festivalului Internaţional de Creativitate Şcolară Sanremo din Italia.

Elevii vor încerca să impresioneze juriul cu două piese de teatru pe care le vor prezenta în limba engleză live pe scena Cazinoului din Sanremo, cu un film şi două tablouri acrilice.

Prima piesă pe care o vor juca, „Femeia lacomă“ este o adaptare după o poveste rusească şi are tentă ecologică. „Interpreţi vor fi 10 elevi de clasa a IV-a, care vor juca în limba engleză“, a spus Crina Mareş. Antonia Seucea (11 ani) va interpreta rolul femeii lacome. Colega sa de scenă, Iris Alexandroaia (11), va fi păuniţa care îi îndeplineşte poftele femeii lacome.

Pentru a doua piesă, „Insula perfecţiunii“, elevi de clasa a V-a, a VI-a şi a VIII-a vor încerca să rupă vraja unei familii care pleacă din ţară, părăsindu-şi copilul.

La secţiunea Film, pelicula „Decizii proaste“ realizată de elevi de clasa a VIII-a va aduce în prim-plan viaţa unei fetiţe rămasă singură, care se apucă de fumat, se droghează şi, în final, ajunge pe patul de spital, în stare gravă.

La secţiunea Arte, Şcoala Dan Barbilian va prezenta două tablouri acrilice pe pânză: „ Pe valurile speranţei“ şi  „Strigătul disperării“.
 
Fără sprijin financiar

Emoţiile echipei constănţene sunt mari pentru că toate proiectele lor s-au calificat în finala de la Sanremo, din perioada 6 - 10 aprilie. „Ne dorim să facem o impresie bună, pentru că am muncit mult, ne-am zbătut să confecţionăm costumele, iar părinţii trebuie să investească fiecare, aproximativ 500 de euro, dacă nu găsim sponsori“, a mai spus Crina Mareş.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite