Constanţa: Şcoală de vară pentru elevi şi profesori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Şcoală de vară pentru elevi şi profesori
Constanţa: Şcoală de vară pentru elevi şi profesori

În perioada 13-23 august, Liceul Teoretic „Lucian Blaga“ Constanţa va găzdui, în calitate de partener, a opta ediţie a Şcolii de vară pentru elevi şi profesori, „Info-fizica“.

„Scopul acestui proiect este de a crea un program de pregătire şi instuire, coerent şi organizat, pentru elevii din cadrul Centrelor de Excelenţă pentru Tinerii Capabili de Performanţă, care să integreze cunoştinţele dobândite în elaborarea unor proiecte transdisciplinare“, a declarat inspectorul de imagine al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Florentina Ioana Reşit.

Proiectul are două valenţe majore: formarea deprinderilor de utilizare a calculatorului în scop ştiinţific şi aplicarea practică a cunoştinţelor teoretice acumulate.

Întâlnire cu predecesorii

Produsele finale ale elevilor vor constitui materiale auxiliare care vor completa un număr de teme din manualele de fizică de liceu şi vor fi utilizate la diferitele concursuri şcolare organizate în anul şcolar 2009 - 2010. Anul acesta participanţii vor avea ocazia de a se reîntâlni cu foşti participanţi ai Şcolii de vară care, în prezent, sunt studenţi ai unor universităţi din America.
 
În proiect sunt implicate IDESC, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ Iaşi, Centrul Regional Iaşi pentru Tineri Capabili de Performanţă şi Centrul Regional Constanţa pentru Tineri Capabili de Performanţă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite