Constanta: Mulţi nervi şi scandal la Şcoala nr. 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala nr.5 din Constanţa a fost astăzi ţinta unui scandal de proporţii în care au fost implicate atât cadre didactice, cât şi părinţii care nu vor grădiniţă în incinta unităţii. Conducerea Inspectoratului Şcolar susţine că desfăşoară verificări pentru identificarea de noi locuri pentru a acoperi solicitările.

Deşi anul şcolar s-a încheiat de câteva zile, joi, în jurul orei 10.00, unitatea de învăţământ menţionată a fost asaltată de mai mulţi părinţi care militau pentru anularea deciziei ca acolo să funcţioneze din toamnă şi o grădiniţă.

Oamenii spun că în prezent şcoala are deja 300 de elevi şi este neîncăpătoare şi pentru actualii cursanţi. Printre părinţii agitaţi se afla şi Eugenia Stanciu, viitoarea directoare a grădiniţei care va funcţiona în incinta Şcolii nr.5.

Directoarea a agresat verbal presa

Pentru că părinţii au chemat presa la faţa locului, managerul i-a agresat verbal pe reprezentanţii mass-media, unora dintre ei încercând să le ia din mână aparatele foto şi reportofoanele.

Directoarea s-a făcut invizbilă în doar câteva clipe, încercând astfel să evite întrebările presei.

Părinţii sunt speriaţi

La şcoala nr.5 învaţă copiii tuturor familiilor din cartier. „Vrem să stăm aici. Stau la două minute de şcoală“, a precizat un alt părinte. Nemulţumirile adulţilor fac referire şi la recompartimentarea spaţiilor în care s-ar putea desfăşura din toamnă procesul educaţional.

„Am auzit că vor să spargă pereţii, asta după ce şcoala a fost renovată. S-a lucrat aproape trei ani la reabilitare. În timpul lucrărilor copiii noştri au învăţat în vecinătate, într-o anexă a Facultăţii de Geografie, un spaţiu curat care acum e gol. Să facă acolo grădiniţă“, a declarat un părinte care a preferat să nu-şi decline identitatea.

„Este clar că avem o problemă cu spaţiile de învăţământ. Am fost anunţată că aici va funcţiona o grădiniţă, însă situaţia trebuie să se rezolve într-un fel sau altul. Trebuie găsită o cale de mijloc“ a conchis Drăguţa Dascălu, directorul şcolii.

Inspectoratul Şcolar Judeţean ia atitudine

„Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa se ocupă îndeaproape de eficientizarea reţelei şcolare. Tocmai de aceea, împreună cu reprezentanţii RAEDPPau fost efectuate în judeţ mai multe viziteze în şcolile care au fost identificate cu spaţii excedentare, astfel încât de la 1 septembrie să putem răspunde tuturor solicitărilor“, a declarat inspectorul şcolar general adjunct Adriana Gheorghe.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite