Un schelet uman din secolul III a fost descoperit în centrul Constanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii regiei de apă au descoperit un schelet uman la intersecţia străzilor Constantin Brătescu cu Răscoalei. La faţa locului au sosit un echipaj de poliţie şi un arheolog.

Descoperirea a fost făcută în această după-amiază, la ora 12.40, de către o echipă RAJA, care efectua lucrări în zonă. „Aveam o avarie, iar echipa RAJA a săpat pentru a ajunge la branşament. La aproximativ 1,20 - 1,30 metri adâncime, ei au descoperit un schelet  uman", a declarat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al regiei de apă.

La faţa locului au sosit un echipaj de la Secţia 3 Poliţie şi arheologul Constantin Chera, care susţine că scheletul datează din secolul III sau IV după Hristos. „Este o zonă din necropolele antice ale Tomisului, cunoscută încă din primele decenii ale secolului XX. Aici a fost un cimitir, iar scheletul descoperit astăzi s-a păstrat foarte bine", a precizat arheologul.

Muncitorii RAJA au descoperit prima dată craniul. „Din fericire, muncitorii nu au stricat mormântul de epocă romano-bizantină, de secol III - IV după Hristos. Cred că aici sunt sute de morminte. Este interesant cât de bine s-a păstrat scheletul şi că nu a fost deranjat de conducta montată în anul 1913 alături", a completat Constantin Chera.

Muncitorii au mai găsit fragmente ceramice atipice care, după compoziţie, datează din aceeaşi perioadă cu scheletul. Craniul şi oasele vor fi curăţate şi date antropologilor pentru a fi studiate.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite