Scandalul câinilor otrăviţi de la Năvodari: nu a fost găsit vinovatul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre maidanezii otrăviţi zăcea într-un colţ al parcului din Năvodari şi abia mai respira
Unul dintre maidanezii otrăviţi zăcea într-un colţ al parcului din Năvodari şi abia mai respira

Săptămâna trecută, o localnică din Năvodari a sesizat autorităţile după ce mai mulţi câini din oraş au murit otrăviţi. „Numai în parcul nostru au murit patru maidanezi, câinile meu - un Bichon - şi câinele unei vecine“, a povestit Elisa Iancu, tânăra care a făcut reclamaţia.

Localnicii de pe strada Frunzelor, acolo unde au fost sesizate cazurile, se tem că substanţa care le-a ucis patrupedele le-ar putea omorî şi copiii, mai ales că a fost împrăştiată în parc. Autorităţile au început anchete, însă până acum nu au niciun rezultat.

„Echipele noastre au fost joi în control şi au prelevat o probă pusă la dispoziţie de o localnică. Femeia a găsit mâncarea otrăvită şi a aruncat-o într-o groapă, astfel încât animalele să nu mai ajungă la ea. Au găsit acolo vreo 3 – 4 momeli strânse. Urmează să stabilim despre ce era vorba, nu avem încă rezultatele analizelor“, a declarat dr Gheorghe Dincă, directorul adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare Constanţa.

Poliţiştii din Năvodari susţin că nu au găsit nicio probă care să-i conducă la vinovat. „Nu a fost identificat niciun cadavru de câine “, a declarat Mihai Tănăselea, şeful Poliţiei Năvodari.

Autorităţile nu au mai primit nicio sesizare în ultimele zile, însă cel mai probabil persoana care a aruncat otrava prin oraş a fost muşcată de maidanezii care îşi fac veacul prin oraş. Viceprimarul Florin Chelaru spune că în Năvodari sunt foarte mulţi maidanezi, pentru că sunt aduşi din oraşele de pe litoral – Constanţa, Eforie, Tuzla. „Am primit sesizări ale oamenilor. Noi am avut contract cu o firmă de specialitate care prindea câinii, îi deparazita, dar nu ne-am mai permis. Deocamdată nu avem bani, însă pe viitor vrem să încheiem un nou contract“, a declarat viceprimarul Florin Chelaru.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite