Scandal la o benzinărie din Constanţa: motorină cu apă, direct de la pompă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, optsprezece şoferi care au alimentat de la o benzinărie Rompetrol de pe strada Soveja colţ cu Primăverii s-au trezit cu apă în motorină. Indignaţi, oamenii au cerut explicaţii angajaţilor din staţia de benzină.

La protestele primului păgubit, angajaţii staţiei au întrerupt imediat alimentarea cu motorină de la pompele afectate, constatând că apa se infiltrase de la o conductă de apă din apropiere.


O echipă RAJA a intervenit imediat, încercând să remedieze problema. 

image
image

Conducta de branşament a fost astupată provizoriu, urmând ca mâine să fie schimbată complet.

Angajaţii benzinăriei au refuzat să comenteze. Oana Năstase, directorul de comunicare al companiei Rompetrol, de care ţine staţia respectivă, a declarat că toate cele douăsprezece persoane care au avut de suferit în urma alimentării cu motorină amestecată cu apă vor fi despăgubite. Pe baza unui simplu proces verbal, li se vor acoperi toate cheltuielile pentru reparaţia autoturismelor. Din punctul lor de vedere, este vorba strict de „o defecţiune tehnică“, ce va fi remediată în cel mai scurt timp posibil. „O conductă de apă s-a crăpat, iar apa a ajuns în rezervorul de motorină“, a declarat Oana Năstase.

image

De cealaltă parte, reprezentanţii SC RAJA SA susţin că în mod normal apa nu ar fi trebui să pătrundă în rezervoarele benzinăriei; „Dacă acestea nu sunt etanşe, aşa cum ar trebui, atunci benzinăria are o problemă de mediu“, au declarat reprezentanţii biroului de presă al societăţii. 
„Pe noi nu ne afectează incidentul, nu motorina a intrat în conducta de apă, ci invers“, au precizat ei, adăugând că au avut deja discuţii cu Agenţia pentru Protecţia Mediului şi că va fi sesizată şi Garda de Mediu în acest caz.

În comunicatul de presă al RAJA, explicaţiile oferite de Rompetrol sunt calificate drept „aberante“. „Normele de securitate impuse de legislaţia în vigoare permit doar existenţa de rezervoare etanşe, cu înveliş dublu şi amplasate în cămine de beton, care să asigure protecţie împotriva oricăror scurgeri de combustibil. La faţa locului s-au deplasat echipe ale SC RAJA SA Constanţa, care au constatat că singura cale de pătrundere în rezervorul de combustibil este la nivelul solului, unde există un capac prevăzut cu garnitură etanşă. Practic, în cazul în care rezervorul respectă toate normele de siguranţă, singurul loc prin care ar putea pătrunde apa ar fi acel capac, dar şi aşa, singura explicaţie logică ar fi existenţa unei inundaţii în zonă, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimele 30 de zile“, se arată în comunicat.

Rompetrol indică, într-un comunicat de presă, faptul că unul dintre rezervoarele de motorină ale staţiei de alimentare Rompetrol a suferit deteriorări la sistemul de garnituri şi izolaţie, care au condus la infiltrarea unei cantităţi semnificative de apă în componenţa combustibilului, ulterior avariei RAJA.  „Până la soluţionarea completă a situaţiei, pompele pentru motorină din staţie au fost oprite, iar serviciul tehnic Rompetrol Downstream depune eforturi pentru reluarea activităţii“, se mai precizează în comunicat.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite