Şase... vine PLM, maşina Poliţiei Locale din Murfatlar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Locală Murfatlar are în dotare un singur autoturism, devenit mai celebru pe Internet decât BMW-urile Poliţiei Rutiere din Bucureşti: un Logan Alb, cumpărat în leasing, înmatriculat CT 14 PLM.

Notorietatea şi-o datorează nu calităţilor tehnice sau dotărilor de excepţie, ci numărului de înmatriculare: CT 14 PLM, grupare de litere asociată, în limbajul internauţilor, unei înjurături extrem de populare. Autoturismul, folosit de poliţiştii locali oriunde este nevoie, creează ilaritate în rândul trecătorilor.

Povestea unui număr

Istoria numărului de înmatriculare, probabil unic în ţară pentru o maşină de Poliţie, îşi are originea în Legea 370/2007, prin care denumirea oraşului Basarabi este schimbată în Murfatlar.

Logan-ul Poliţiei, pe atunci, Comunitare, a fost cumpărat din fondurile primăriei Basarabi, în 12 septembrie 2006, şi a avut numărul de leasing B 54 UHO. După achitarea leasingului s-a pus problema unui nou număr de înmatriculare, care să indice şi oraşul căruia aparţinea autoturismul, devenit între timp din Basarabi- Murfatlar.

Naşul a fost Ion Banu, fost şef al Poliţiei Locale Murfatlar, acum pensionar. „S-au încercat toate combinaţiile de litere. Erau luate. Aşa că s-a ajuns la numărul acesta“, îşi aminteşte Marius Burcea, actualul şef al Poliţiei Locale. Loganul a fost „botezat“, conform certificatului de înmatriculare, CT 14 PLM (Poliţia Localităţii Murfatlar), la data de 25 septembrie 2009. Pentru numărul preferenţial cerut s-a plătit o taxă de 85 de lei.

„Să aibă grijă“

Marius Burcea ştie că autoturismul de serviciul pe care-l conduce este vedeta şoselelor. „Înainte mai râdeau oamenii, acum s-au obişnuit. În faţă nu îmi spune nimeni nimic. Cea mai frecventă glumă pe care am auzit-o a fost: «A venit... în PLM»“, povesteşte poliţistul.

„Eu le-aş spune să aibă grijă. Despre Logan pot spune orice, pot face glume, dar, dacă mi se adresează mie, e ultraj“, spune Burcea.
Comisarul şef Romeo Tecău, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Autovehiculelor Constanţa, a aflat cu suprindere că o maşină de Poliţie poartă un astfel de număr.

Citeşte mai multe în Adevărul de Seară!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite