Constanţa: Mustul de Cumpăna, vedeta Sărbătorii Vinului de la Mangalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La târgul de la Mangalia au participat 45 de firme care au scos la vânzare vin, must şi alte produse tradiţionale. Sărbătoarea Vinului s-a desfăşurat weekendul trecut în Portul Turistic Mangalia.

Oamenii s-au înghesuit să cumpere mustul pus la vânzare de producătorii din Cumpăna, care au adus la târg saci cu struguri negri, pe care i-au stors chiar sub ochii cumpărătorilor, spre deliciul copiilor. Un litru de must a costat 5 lei.

Foarte căutate au fost şi produsele tradiţionale aduse din zona Maramureşului - pălinca de prune, pere şi cireşe (15 lei litrul), dar şi slana şi carnea afumată. De asemenea, brânza de Sibiu a fost vândută cu preţuri cuprinse între 17 şi 20 de lei kilogramul.

Vin la preţuri de criză

Cramele de la Mangalia, Tohani, Fruvimed Medgidia, Săhăteni şi Valea Călugărească au avut vânzări mari. Un litru de vin s-a vândut cu preţuri cuprinse între 3 şi 7 lei.

Una dintre atracţiile târgului a fost pâinea Elta, preparată din făină cu tărâţe şi zer. O pungă de 500 de grame cu batoane Elta a costat 10 lei.

Târgul a fost deschis sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 şi 12.00. Cei mai mulţi vizitatori s-au distrat savurând mititeii şi pastrama care au sfârâit pe grătarele încinse.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite