Sărbătoarea continuă la Universitatea Ovidius Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manifestările legate de aniversarea a 50 de ani de existenţă a Universităţii Ovidius au debutat astăzi la ora 10.00 cu  întâlnirea rectorilor Reţelei Universităţilor de la Marea Neagră. Cele mai importante evenimente ale zilei de mâine vor fi legate de prezentarea ofertei educaţionale pentru anul universitar 2011- 2012 la Ziua Porţilor Deschise şi dezvelirea statuii Ovidius.

Astăzi, la ora 11, în campus, studenţii de la Ştiinţe ale Naturii au plantat  50 de pomi. La ora 12 în holul Rectoratului a avut loc expoziţia Metamorfozele a studenţilor de la Arte, iar la ora 13 a fost prezentată Monografia Universităţii Ovidius - ediţie jubiliară, realizată de Constanţa Călinescu şi Ioan Popişteanu.
Tot astăzi, începând cu ora 16,  în sala de conferinţe va fi fondat Ateneul Dobrogeţia.

Mâine la ora 9.00 la Campus are loc deschiderea oficială a Zilelor Porţilor  Deschise, unde viitorii studenţi pot lua parte la  Târgul de oferte educaţionale, care va fi deschis până la ora 18.00.  De la ora 10.00 are loc dezvelirea statuii Ovidius, sculptură realizată de artistul plastic Elena Surdu Stănescu.

În Aula Magna are loc la ora 11.00 Adunarea solemnă dedicată aniversării a 50 de ani de existenţă ai Universităţii Ovidius din Constanţa. În deschiderea evenimentului, corul  Operei va interpreta Imnul de Stat şi Imnul Gaudeamus, iar studenţii de la Jurnalism vor prezenta filmul „Universitatea la 50 de ani“, a cărei realizarea a fost coordonată de conf.univ.dr. Ana Maria Munteanu.

La ora 12.00 vor avea loc microrecitaluri de pian şi flaut, coordonate de conf. dr. Daniel Sărăcescu şi Octavian Renea - absolvent al Conservatorului din Munchen. De la ora 16.00 invitaţii vor susţine discursuri.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite