Constanţa: Sărbătoare de hramul mănăstirii de la Cobadin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biserica Ortodoxă o sărbătoreşte mâine, 22 iulie, pe Sfânta Maria Magdalena. Pentru că este şi ocrotitoarea mănăstiri de la Cobadin, Sfânta Liturgie va fi oficiată aici de Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Aşezământul monahal a luat fiinţă în data de 1 mai 2006, sub păstorirea maicii stareţe Ambrozia Voicu. Trei luni mai târziu, de primul hram al mănăstirii, Ierarhul Tomisului a sfinţit terenul pe care a fost înălţat paraclisul. Un an mai târziu a fost sfinţit paraclisul, iar părintele Neculai Voicu s-a îngrijit de construcţia chiliilor.

Prima femeie vindecată de Hristos

Maria Magdalena este una dintre ucenicele şi mironosiţele care l-au urmat pe Hristos. Numele de Magdalena este legat de cetatea în care s-a născut, Magdala din Galilea. Întâlnirea cu Hristos a făcut ca viaţa ei să cunoască o schimbare radicală. A renunţat la trăirea în păcat pentru a-l urma pe Hristos şi astfel s-a alăturat femeilor mironosiţe. Tot Maria Magdalena este acea femeie păcătoasă care a uns picioarele Mântuitorului cu mir de mare preţ. Conform Evangheliilor, tot ea îi este alături în momentul Răstignirii, dar este şi prima căreia îngerul îi vesteşte Învierea şi are un dialog cu Hristos cel Înviat.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite