FOTO Săracii din Constanţa se calcă în picioare pentru pomana UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de pensionari stau la coadă pentru a primi ajutor
Sute de pensionari stau la coadă pentru a primi ajutor

Pensionarii cu venituri sub 400 de lei s-au aşezat la coadă ca să primească ajutoarele de la Uniunea Europeană încă de ieri. Alimentele se împart la sediul centrului de distribuire a ajutoarelor, de pe strada Mircea cel Bătrân.

Săracii se luptă pentru făină, zahăr, mălai, paste făinoase şi un kilogram şi jumătate de biscuiţi. Primii care au intrat în posesia pachetelor trimise de UE s-au aşezat la coadă încă de ieri de la 11.00. „M-am dus acasă să mânânc ieri pe la ora 16.00. Azi noapte am plecat să beau o cafea. Acum s-au bulucit toţi şi mi-am pierdut rândul. Nu am ce mânca“, s-a plâns Marioara Căpăţână (84 de ani). Femeia are un venit de 205 lei.



La acest moment la coadă s-au aşezat aproape 400 de persoane iar gardienii le permit intrarea doar pe rând. Majoritatea şi-au adus de acasă geţi cu rotile şi pungi rezistente ca să poată căra alimentele. „Le iau pentru soţia mea că este bolnavă şi nu poate să care. Are 350 de lei pensie“, a spus Sandu Ciocan (80 de ani). 

Saracii constanţei aşteaptă să primească ajutorul

„Stau de ieri. Punctul nostru va fi deschis până în data de 31 noiembrie şi parcă văd că în ultimele zile o să murim de plictiseală. Mâine se vor deschide şi punctele din piaţa Tomis 3, unde vor primi alimente persoanele cu handicap.

Cei care se află în evidenţe la venitul minim garantat şi şomerii le pot ridica de la punctul de pe Alexandru Lăpuşneanu“, a declarat Iulia Zahariciu, şef Serviciu Achiziţii şi Distribuire Ajutoare din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa.

ajutor saraci ue
Ajutoare saraci constanta ue

O bătrânică a leşinat la coadă în timp ce aştepta pachetul şi a fost transportată cu Ambulanţa la spital. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite