Şapte ani de la cea mai cumplită crimă a ultimelor decenii: Familia Ion, executată pentru un pumn de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna octombrie 2004 Poliţia Constanţa a intrat în alertă după ce o întreagă familie din Mangalia, Alexandru, Lucreţia şi Amalia Ion au dispărut de pe faţa pământului. Abia trei luni mai târziu anchetatorii aveau să afle că soţii şi fiica lor în vârstă de 8 ani fuseseră ucişi cu sadism, încă din ziua de 29 septembrie, pentru câteva mii de dolari.

Dispariţia familiei Ion a fost anunţată poliţiştilor abia la data de 8 octombrie, la zece zile de la moartea lor. Cea care le-a reclamat dispariţia a fost Victoria Ene, sora Lucreţiei Ion. Îngrijorată că telefoanele soţilor erau închise iar micuţa Amalia nu mai ajunsese la şcoală de zile întregi, femeia a anunţat Poliţia.

Ipoteza greşită


Timp de aproape trei luni investigatorii au crezut că Lucreţia Ion şi-a ucis soţul şi a fugit împreună cu fiica lor. Anchetatorii au mers pe această variantă din cauză că în apartamentul victimelor fusese descoperită o cantitate considerabilă din sângele lui Alexandru Ion.

Cruntul adevăr s-a conturat abia la finele lunii decembrie, când procurorii şi poliţiştii au operat două arestări: Shyti Blenis (28 ani) şi  Ştefan Niculescu (29 de ani). Niculescu, nepotul victimelor, fiul uneia dintre surorile Lucreţiei, a fost mai cooperant însă nici până în ziua de azi, niciunul dintre noi nu a recunoscut cine a plănuit fapta şi cine a pus-o în aplicare. Cei doi inculpaţi au dat în permanenţă vina unul pe celălat.

Descoperire macabră

Cadavrele membrilor familiei Ion au fost găsite în ziua de 15 decembrie 2004. Prima a fost descoperită Amalia. Corpul ei fusese dus la circa 50 km depărtare, în apropiere de calea ferată de lângă padurea de la Valu lui Traian. Cadavrul ei a fost aruncat într-o groapă, ghemuit. Necropsia avea să scoată la iveală că fetiţa trăia atunci când criminalii au îngropat-o.

Părinţii săi au fost găsiţi câteva ore mai târziu într-o groapă săpată în liziera din apropiere de comuna 23 August, lângă şoseaua Constanţa - Mangalia, puse unul peste celalalt. Corpurile fusesera înfăşurate în paturi, covoare şi mochete şi apoi legate fedeleş cu sfoară.

Alexandru fusese înjunghiat de 11 ori, Lucreţia ştrangulată cu un ciorap iar Amalia ştrangulată cu o curea.

Şapte ani de durere


Casa familie Ion a rămas pustie: victimele au fost ultimii locatari. Rudele au încercat să scoată apartamentul, situat în zona nouă a oraşului, la vânzare însă nici preţul scăzut nici confortul nu au atras cumpărătorii. Amintirea sfârşitului nenorocit pe care l-au avut ultimii proprietari a alungat clienţii.
Parastasul de şapte ani al familiei Ion va fi oficiat astăzi la Cluj, unde sunt rudele Lucreţiei Ion. Mamă, tată şi fiică se odihnesc împreună într-un cavou din Mangalia.  

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite