Săptămâna începe cu greve la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensionarii vor picheta sediul Prefecturii, unii profesori nu vor ajunge la ore, iar medicii ies în stradă. Mâine, mai multe categorii profesionale din judeţul Constanţa aderă la mişcările de protest organizate la nivel naţional de marile confederaţii sindicale.

Membrii Federaţiei Naţionale a Pensionarilor vor picheta sediul Prefecturii Constanţa începând cu ora 10. Ei protestează fiind nemulţumiţi de reducerea pensiilor, iar acţiunile lor continua pe tot parcursul săptămânii viitoare.

Nicio activitate cu publicul
Au aderat la greva de solidaritate şi aproximativ 300 de angajaţi ai Consiliului Judeţean Constanţa (CJC).

Serviciul public de impozite, taxe şi alte venituri ale bugetului local Constanţa anunţă că începând de mâine ghişeele agenţiilor fiscale şi serviciilor din cadrul instituţiei vor fi închise pe o perioadă nelimitată, ca urmare a declanşării grevei generale. „În tot acest timp, funcţionarii publici vor fi prezenţi la serviciu, dar nu vor desfăşura nicio activitate cu publicul“, a declarat directorul executiv al Serviciului, Virginia Ştefănică.

Mâine, vor fi în grevă şi cadrele medicale şi personalul tehnico-administrativ din unităţile sanitare din judeţul Constanţa. Aceştia se vor afla, mâine dimineaţă în curtea unităţii sanitare.

Ambulanţă doar la urgenţe

Totodată, angajaţii de la Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Constanţa vor protesta în curtea unităţii, între orele 10.00 şi 12.00.

Salvările vor merge la solicitări, dar numai la urgenţe, iar angajaţii serviciului nu vor elibera certificate de deces. De asemenea, miercuri, sindicaliştii de la Ambulanţă se vor afla şi ei în faţa Prefecturii.Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa se va solidariza cu ceilalţi transportatori din ţară.

Astfel, autobuzele constănţene vor circula miercuri cu farurile aprinse, iar din două în două ore şoferii vor claxona prin oraş. Sindicaliştii din transportul constănţean vor participa la miting, miercuri între 12.00 şi 14.00, în faţa Prefecturii Constanţa.

Tot mâine, 1.037 de cadre didactice (13,65%) din totalul celor 7.596 existente în judeţul Constanţa vor fi în grevă generală. „Cadrele didactice nu se vor implica luni, în procesul instructiv - educativ, iar miercuri toate filialele constănţene ale confederaţiilor sindicale din România vor organiza un miting de protest pe platoul Prefecturii între orele 12.00 - 14.00“, a declarat liderul sindical Ioana Purcărea.

Chiar şi muzeografii s-au alăturat mişcării de protest. Astfel, Sindicatul Ovidius al Lucrătorilor din Muzee Constanţa, membru al CNS „Cartel ALFA“, se va afla mâine în grevă de solidaritate.

Totodată, peste o mie de salariaţi de la Şantierul naval Daewoo Mangalia Heavy Industries vor declanşa, tot mâine, o grevă de avertisment, oprind lucrul între orele 8.00 şi 10.00.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite