Constanţa: 1-Q Sapro îşi va da albumul gratis în piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: 1-Q Sapro îşi va da albumul gratis în piaţă
Constanţa: 1-Q Sapro îşi va da albumul gratis în piaţă

Unul dintre artiştii care au reuşit să ridice sala în picioare la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară de la Mamaia a fost 1-Q Sapro, care şi-a făcut apariţia pe scenă împreună cu Anca Sigărtău. „ N-avem aşteptări să luăm premiu sau altceva, vrem doar ca piesele să le placă oamenilor“, a spus artistul.

Mulţi au crezut că a ieşit de pe piaţă, însă nu este aşa. 1-Q Sapro, componentul trupei Morometzii, va lansa luna viitoare un album solo, intitulat „Liber să ce?“. Lansarea nu va fi însă una clasică, aşa cum ne-am obişnuit, ci una mai specială, inedită am putea spune.  Cezar  Cristea sau 1-Q Sapro va închiria o tarabă într-o piaţă, unde va veni cu un laptop şi un generator şi le va copia albumul tuturor celor care vor să-l asculte.

„Cine vrea piesele trebuie să aibă un blank , iar cei care vor să evite costul unui cd pot veni cu un memory stick şi-l copiem imediat. În schimb, cetăţenii vor fi întâmpinaţi de un angajat SMURD, care va colecta bani pentru bolnavi.

Cezar a avut de-a lungul timpului nenumărate reuşite în plan profesional, dar şi personal. Ultima dintre acestea este fiul său, în vârstă de numai un an şi zece luni. Cea mai recentă realizare a lui 1-Q Sapro în plan muzical este piesa Dă-mi o bere, în  colaborare cu Mihai Alexandru, pentru care a obţinut  în 2008 locul I la secţiunea Creaţie a festivalului Mamaia.

Muncitor necalificat pe şantier

Despre debutul său, artistul îşi aminteşte cu multă nostalgie. „Începuturile au fost prin anul 1993, când am vrut să-mi fac trupă hip-hop şi lucram  ca muncitor necalificat pe şantier. La acea vreme nu prea existau negative şi ne descurcam şi noi cum puteam. Piesele le trăgeam pe casete, foarte târziu am ajuns la cd-uri. Ne ajutam unii pe alţii, era foarte frumos, mai ales că atunci nu prea exista competiţie“.

Rememorând începuturile, 1-Q Sapro ar vrea ca tinerii din ziua de azi să aibă mai multe idei şi să fie ceva mai originali. „Asta ne-ar forţa şi pe noi să fim mai buni. Competiţia e bună întotdeauna. Dacă ai ceva de zis, rămâi, dacă nu, rămâi în amintire“, a precizat acesta.

Actor la Teatrul Metropolis

În afară de muzică, Cezar Cristea s-a apucat şi  de teatru. „Am propriul studio, unde-mi fac piesele. Nu lucrez pentru alţii. În plus, mai fac texte şi pentru muzică uşoară. În acest domeniu, colaborez cu Andrei Kerestey, Mihai Alexandru, dar şi alţi artişti.

Pentru că i s-a părut interesant, artistul a început să cocheteze cu viaţa de actor. Una dintre piesele în care joacă cu Anca Sigărtău se numeşte „Cum m-am lăsat de gândit“. Cezar spune că deja se pregăteşte să joace şi în cea de-a doua piesă intitulată „Cum să ai întotdeauna dreptate“.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite