Constanţa: Sanatoriile balneare de pe litoral sunt asaltate de turiști în extrasezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Sanatoriile balneare de pe litoral sunt asaltate de turiști în extrasezon
Constanţa: Sanatoriile balneare de pe litoral sunt asaltate de turiști în extrasezon

Recuperare la malul mării: la Ana Aslan Health SPA, din Eforie Nord, străinii fac tratamente cu nămol şi Gerovital. Sanatoriile de stat se rezumă la curele cu nămol de Techirghiol. Citeşte şi: Constanta: Sanatoriul Techirghiol suferă de lipsa banilor Constanţa: Hai la Techirghiol pentru băi de nămol FOTOGALERIE

Sanatoriile balneare de la malul mării sunt asaltate de românii și străinii cu probleme de sănătate și în extrasezon. Atât centrele private Ana Aslan SPA şi Cocor, cât şi în sanatoriile de stat Grand, Techirghiol şi Mangalia, practică aceleași prețuri ca și în timpul verii.

Centrul Ana Aslan SPA, de la Hotel Europa din Eforie Nord, de patru stele, este căutat pentru băi cu struguri, masajele cu pietre vulcanice, împachetările cu alge şi mezoterapia fără ace. Ruşi, egipteni, canadieni, francezi şi belgieni trec pragul centrului în fiecare an pentru a face tratamente de recuperare.

„Cei mai mulţi au în jur de 50-60 de ani, dar am avut şi octogenari sau nonagenari. În această vară, peste 700 de turişti străini au trecut pragul centrului“, explică medicul Iulia Belc, directorul medical al Ana Aslan SPA. Olguţa Rarinca, din Galaţi are pachet de 12 zile cu băi cu nămol, duş subacval, hidromasaj, împachetări cu parafină, ultrasunete şi masaj uscat. Pentru terapie, plus cazare cu demipensiune, a plătit 4.300 de lei.

Condiţii de trei stele la Techirghiol

După ce a fost reabilitat în întregime, Sanatoriul Balnear de la Techirghiol oferă  condiţii deosebite de cazare şi tratament. Mii de persoane vin aici tot timpul anului pentru tratarea unei game largi de afecţiuni: dermatologice, reumatismale, profesionale, respiratorii, endocrine, de nutriţie şi metabolism.

„Eu sufăr de coxartroză şi vin la Techirghiol de nouă ani. Fac tratament de două ori pe an, iar acum sunt internată pentru 10 zile“, a declarat Victoria Antohi, din Constanţa.

„Pentru anul acesta avem locurile rezervată până pe 18 decembrie, când vom închide pentru perioada sărbătorilor pentru efectuarea unor reparaţii curente. Din luna ianuarie, reluăm activitatea“, a declarat managerul unităţii balneare, Indiran Logofătu.

Preţurile variază între 50 şi 100 de lei pe zi în funcţie de camera unde este cazat pacientul. Tratamentul este decontat prin sistemul de asigurări de sănătate.

Aflaţi mâine dimineaţă din Adevărul la care centru balneoclimateric puteți scăpa de stres și cât vă costă terapia.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite