Constanta: Acasă la campioana Eliza Samara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Acasă la campioana Eliza Samara
Constanta: Acasă la campioana Eliza Samara

Camera sportivei este plină de medalii şi cupe obţinute în nenumăratele competiţii la care a participat. Constănţeanca este la ora actuală una dintre cele mai renumite jucătoare de tenis de masă din lume. Ultima performanţă a tinerei a fost calificarea la finala Campionatului European de la Stuttgart.

Despre Elizabeta, mama ei, Mariana, spune că a început să joace de la vârsta  de cinci ani şi jumătate. „Mai întâi a început fratele ei mai mare, Stelian, apoi, într-o zi, când am mers  la sală să-l  luăm, Eliza a părut foarte atrasă de paletă, de minge, iar în timpul pauzei i-a cerut paleta“.

Micuţa a început să execute mişcările fără să-i explice nimeni, doar ce văzuse ea la ceilalţi copii din sală. „O lună mai târziu, antrenorul Sterea Viorel ne-a spus că fata este un adevărat talent şi după alte trei luni ne-am convins cu toţii că aşa este“.

„Se ducea la antrenamente indiferent de vreme, iar după ce termina, vroia să asiste şi la antrenamentele băieţilor de la care vroia să «fure» din mişcări. Acum, spune mama fetei de numai 20 de ani, Eliza munceşte cam şase ore pe zi. Când era în ţară, avea cinci ore şcoală şi şase antrenament.

 „A absolvit Liceul Sportiv  «Nicolae Rotaru» şi acum este studentă în anul II la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Ovidius.“

Colegele au aşteptat-o cu lasagna

În prezent, Eliza locuieşte într-un apartament închiriat de clubul San Donatese cu încă două italience, care o îndrăgesc foarte mult şi spun că Eliza este un model pentru ele.

„Una dintre mămicile italicencelor mi-a povestit că fiica ei i-a spus că de când Eliza stă cu ele, Julia s-a schimbat foarte mult“. Şi ca să-i facă o surpriză la întoarcerea din Germania, fetele i-au făcut lasagna. „Preferă să îşi gătească singură: tochituri, pizza, supe de roşii, lasagna, piure. Nu ştiu de unde a învăţat să gătească pentru că ea e plecată de acasă de peste zece ani de zile.  Deja când vine acasă o întrebăm: «Când pleci?» Are stilul ei de viaţă, este autoritară, iar noi, aici, o mai cicălim, iar ea ne spune că o stresăm, să nu-i mai spunem cum sau cu ce să se îmbrace. Nu suportă să i se dea indicaţii“, s-a confesat mama Elizei.

„Altar“ cu medalii

Pentru că o iubesc foarte mult, părinţii i-au făcut în cameră un fel de „altar“, unde i-au adunat toate medaliile şi cupele obţinute de-a lungul anilor.

Reacţia fetei, însă, nu a fost cea la care se aşteptau Mariana şi Nicolae Samara. Când părinţii s-au întors seara acasă, au găsit strânse în două sacoşi toate aceste recunoaşteri. „Ce-ai făcut aici, muzeu?“

O fire băieţoasă

De când s-a născut şi până acum, Eliza a fost un pic mai băieţoasă. De asemenea, părinţii ei îşi amintesc că la vârsta de şase ani lega cu aţă mingea de boltă.

 „Îi spuneam să iasă  să se joace cu fetiţele, dar ea prefera să se joace în curte. A fost mereu înnebunită după mingi. Avea vreo 200. Îmi umplea împreună cu fratele ei toată camera cu mingii, iar când intram la ei, tot călcam pe ele. Mă supăram un pic, însă le strângeam şi tăceam. Apoi, la vârsta de opt ani  şi jumătate, la prima ieşire pe care a avut-o în Franţa a venit cu foarte mulţi ursuleţi şi m-a pus să-i pun pe perete“.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite