Salvamari voluntari de 1 mai la Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși sezonul de îmbăiere începe oficial la 1 iunie, salvamarii își ocupă locurile pe plaja din Mamaia începând de vineri, 30 aprilie.

„Vor fi în jur de 15 salvamari pe porțiunile de plajă din Constanța, zona Modern, și în Mamaia, în locurile cele mai populate“, a declarat Gabriel Culea, coordonatorul Serviciului Salvamar din Mamaia.

„Vom munci voluntar, deoarece încă nu s-a definitivat contractul privind prestația servicilor noastre în stațiune“, a adăugat Culea.

Sezonul de îmbăiare debutează oficial la 1 iunie, însă, din experiența anilor trecuți, mulți turiști se încumetă în apele reci ale mării chiar de 1 mai. „Dorim să evităm orice situație neplăcută, mai ales că după petreceri tinerii sunt tentați să facă deja prima baie în mare din acest an“, spune Gabriel Culea.

Atribuţiile salvamarilor sunt împărţite, de la şefi de sectoare, conducători de ambarcaţiuni, bărci, caiace, şalupe rapide până la cei din posturile de observare. În această săptămână, foișoarele salvamarilor de pe plaja din Mamaia vor intra în reparații.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite