Constanţa: Sala Sporturilor se pregăteşte de Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de luna viitoare, Sala Sporturilor din Constanţa va putea susţine meciurile de Liga Campionilor. În prezent, se lucrează la mărirea terenului de joc. Suprafaţa de joc este mai îngustă decât standardele impuse de Federaţia Europeană de Handbal.

Lucrările de modernizare au început luna trecută, urmând să se finalizeze la jumătatea lunii viitoare. „Terenul de joc se va extinde cu 1,70 la stânga şi 1,70 la dreapta, prin demolarea primelor două rânduri de gradene. Pe 6 septembrie va veni aici o comisie din partea Federaţiei Europene“, a declarat Elena Frâncu, directorul Direcţiei Judeţene de Sport a Judeţului Constanţa.

Cea mai mare parte a fondurilor necesare investiţiei  - 600.000 de lei - provin de la Consiliul Judeţean Constanţa, prin Fundaţia de Sprijinire a Sportului de Performanţă, iar 300.000 de lei de la bugetul de stat. Lucrările sunt executate de SC Donicris Company SRL. Sala de sport construită în 1952 are 1.920 de locuri.

Proiect abandonat


Autorităţile locale au mai încercat să ridice o sală a sporturilor pe strada Bucureşti, lucrare abandonată în scurt timp. În prezent, printre ruine şi-au găsit adăpost oamenii străzii. La începutul acestui an, pompierii constănţeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs de cei fără adăpost, care încercau să se încălzească dând foc la haine vechi. „Clădirea a fost dată, cu titlul de gratuit, Comisariatului Gărzii Financiare Constanţa pentru un nou sediu. Lucrările au fost sistate tot din cauza lipsei fondurilor“, a spus Elena Frâncu.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite