Constanţa: CAMPANIE: SOS traficul constănţean!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: CAMPANIE: SOS traficul constănţean!
Constanţa: CAMPANIE: SOS traficul constănţean!

„Adevărul de Seară“ Constanţa începe mâine un serial prin care atrage atenţia autorităţilor asupra neregulilor şi contradicţiilor cu care se confruntă în trafic atât şoferii, cât şi pietonii.

Traficul din Constanţa devine de la o zi la alta mai aglomerat, iar unele indicatoare şi marcaje rutiere nu fac altceva decât să contribuie la haos.

Cei mai vulnerabili sunt trecătorii, care riscă să fie spulberaţi chiar de pe trecerile de pietoni din cauza faptului că acestea nu se mai văd şi nici nu sunt presemnalizate pentru a avertiza şoferii să reducă viteza.

Un alt factor care contribuie la derutarea conducătorilor auto este şi semnalizarea intersecţiilor prin indicatoare sau marcaje rutiere care sunt în contradictoriu cu prevederile Codului Rutier. De asemenea, semaforizarea provoacă derută mai ales elevilor de pe maşinile şcoală.

„Codul Rutier spune că prioritatea în virarea la dreapta ar trebui semnalizată cu o săgeată verde pe fond negru şi nu cu galben intermitent cum se întâmplă la noi“, a declarat Vasile Budu, instructor auto.

Atenţie la indicatoarele „fantomă“

Încă o problemă cu care şoferii se confruntă în trafic sunt indicatoarele de circulaţie amplasate în locuri deloc vizibile. Un exemplu concludent este indicatorul de „Oprire interzisă“ din intersecţia bulevardelor Tomis cu Alexandru Lăpuşneanu pe sensul de mers dinspre Gară spre Satul de Vacanţă, bine mascat de un salcâm.

Aşteptăm sugestii şi soluţii

Şoferii se confruntă în trafic, în fiecare zi, cu astfel de probleme. „Adevărul de Seară“ Constanţa aşteaptă sesizări cu privire la neregulile din traficul din oraş pe adresa constanta@adevarul.ro sau la numărul de telefon 0241/60.60.71

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite