Constanţa: SONDAJ Top 5 intersecţii periculoase din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: SONDAJ Top 5 intersecţii periculoase din oraş
Constanţa: SONDAJ Top 5 intersecţii periculoase din oraş

Adevărul de Seară vă prezintă un clasament al intersecţiilor cu cel mai mare grad de risc în producerea accidentelor. În zonele respective se produc în medie 30 de accidente pe săptămână, cele mai multe dintre acestea fiind tamponări.

Pe locul cinci în topul celor mai periculoase intersecţii din Constanţa se află strada Theodor Burada cu Bulevardul I.C. Brătianu. Este o zonă cu un trafic intens, mai ales la orele de vârf. Locul patru în clasament este ocupat de intersecţia străzilor Baba Novac cu Poporului, iar pe locul trei se situează Bulevardul Ferdinand cu 1 Decembrie 1918. 

Victime în intersecţie

Intersecţia bulevardelor Tomis şi Mamaia, din zona Capitol, este una dintre cele mai periculoase din oraş în ceea ce priveşte traficul rutier. Zona ocupă poziţia a doua în clasament, fiind una dintre intersecţiile cu numărul cel mai mare de tamponări deoarece şoferii se grăbesc şi forţează culoarea semaforului, din toate direcţiile de mers.

În luna iulie 2008, un Audi a intrat într-un bloc din apropiere după ce s-a ciocnit cu un Volkswagen Passat. Doi tineri au fost scoşi dintre fiarele contorsionate ale maşinii şi au fost transportaţi în stare gravă la spital.  Primul loc în topul intersecţiilor groazei este ocupat de cea mai mare răscruce de drumuri din oraş.

Reprezentanţii Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) spun că zona Dacia, mai precis intersecţia bulevardelor Tomis şi Lăpuşneanu, înregistrează cel mai mare risc de accidentare.

În urmă cu doi ani, în data 22 iulie, o maşină a Poliţiei a fost implicată într-un tragic accident rutier la intersecţia celor două bulevarde. Poliţiştii transportau la spital un bărbat pentru recoltarea probelor de sânge. În urma impactului cu un Volkswagen Passat, ce se deplasa pe Bulevardul Lapuşneanu spre Satul de Vacanţă, victima, Aurel Banciu, a fost aruncată din autoturism, pe asfalt. Bărbatul a murit pe loc.

„Accidentele în aceste intersecţii apar ca urmare a neacordării de prioritate maşinilor, a neacordarii de prioritate pietonilor sau din cauza neatenţiei pietonilor, a vitezei excesive, a nerespectării luminii semaforului sau a distanţei între autovehicule“, a declarat Tudorel Dogaru, şeful Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul SPR Constanţa.

Soluţia Poliţiei: sensul giratoriu

„Nu vedeţi că acum este din ce în ce mai aglomerat peste tot. Poliţiştii pot să ia toate măsurile din lume şi tot degeaba dacă foarte mulţi şoferi sunt indisciplinaţi. Pentru că asta este problema: indisciplina. Dacă s-ar circula civilizat atunci nu ar mai fi probleme în trafic“, spune Marcel Trifu (56 de ani), şofer.

Reprezentanţii SPR spun că se încearcă o sincronizare cât mai eficientă a semafoarelor, iar în intersecţiile cu probleme vor mai fi construite sensuri giratorii.

„Într-un viitor foarte apropiat, la intersecţia străzilor Primăverii cu Soveja va fi montat un nou sens giratoriu. Este cea mai ieftină şi eficientă soluţie pe care o putem aplica în acest moment“, a mai declarat Tudorel Dogaru. Şoferii nu sunt foarte încântaţi de apariţia a noi sensuri giratorii şi spun că multe dintre ele mai mult încurcă circulaţia.

„Şi în sensurile astea pot apărea probleme şi mai mari decât într-o intersecţie semaforizată. Ce te faci dacă un alt şofer uită să-ţi acorde prioritate sau, cum se întâmplă vara, când vin turiştii şi nu ştiu ce să facă într-un sens giratoriu?“, spune Ilie Rotaru (44 de ani), taximetrist.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite