Constanţa: SERIAL / SOS traficul constănţean!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: SERIAL / SOS traficul constănţean!
Constanţa: SERIAL / SOS traficul constănţean!

„Adevărul de Seară“ vă prezintă neregulile şi anomaliile din traficul constănţean. Trecerile de pietoni din apropierea unităţilor de învăţământ din oraş nu sunt chiar cele mai sigure locuri pe unde copiii pot traversa atunci când vin sau pleacă de la şcoală.

Una dintre cele mai periculoase treceri de pietoni este cea situată pe Bulevardul I.C. Brătianu, în cartierul Palas. Marcajul se află în apropierea colegiului Pontica şi este locul în care mai mulţi copii au murit sau au fost răniţi în urma unor accidente rutiere. Nu există un semafor, deşi directorii şcolilor din zonă au depus mai multe cereri pentru montarea unei semnalizări electronice.

Marcajul nu este tocmai vizibil, se circulă cu viteză, iar denivelările montate în urmă cu ceva timp sunt tocite sau au fost furate. „Noi în fiecare an am depus cereri peste cereri pentru montarea unui semafor în zonă. Toată lumea ştie că este o trecere de pietoni foarte periculoasă, au murit mulţi copii acolo şi, cu toate astea, nu am primit răspunsuri de la autorităţi“, a declarat Maria Panov, directorul Şcolii nr. 20.

Trecerea de pietoni de la Liceul de Telecomunicaţii, amenajată la intersecţia Bulevardului Lăpuşneanu cu strada Nicolae Iorga, are semaforul defect.

Mai mult decât atât, indicatoarele care îi avertizează pe şoferi că în zonă este o unitate şcolară, lipsesc cu desăvârşire.

Pe acelaşi bulevard, în apropierea fostei Şcoli Nr. 27, indicatorul care arată trecerea de pietoni este prevăzut cu semnale luminoase, însă „zebra“ este greu vizibilă şi nu există niciun semafor.

La Şcoala Nr. 23, unde a învăţat şi „Regele“ Gheorghe Hagi, marcajul pietonal este aproape şters de pe asfalt.

„Potrivit legii, o astfel de zonă, cum sunt cele din apropierea unităţilor de învăţământ, trebuie prevăzută cu indicator sau marcaj. În unele zone, s-au pus ambele. În fiecare dimineaţă, când copiii se duc la şcoală, avem câte şapte sau opt agenţi de Poliţie care dirijează traficul în zonele circulate intens. Încercăm să descoperim erorile din anumite zone şi să le corectăm“, a declarat comisar şef Cristian Bratu, şeful Compartimentului de Sistematizare din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa.

Suflete pierdute pe o „zebră“

În luna septembrie, două minore, Lisa-Maria Ţiecar (13 ani) şi Nicoleta Lungu (14 ani), au fost spulberate pe trecerea de pietoni din cartierul Palas. Nicoleta a fost grav rănită, iar Lisa-Maria a murit în spital. Anul trecut, două surori au fost internate cu multiple fracturi după ce au fost şi ele lovite de o maşină în timp ce încercau să traverseze. În anul 2004, un băieţel a fost tras sub roţile unui TIR după ce maşina l-a agăţat de breteaua ghiozdanului. Toţi aceşti copii erau elevi în cadrul Şcolii Nr. 20.

Aflaţi ce explicaţii dau autorităţile din Adevărul de Seară!

Puteţi semnala problemele cu care v-aţi confruntat în traficul din Constanţa pe constanta@adevarul.ro sau la telefon 0241/60.60.71!
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite