S-a votat: angajaţii Primăriei Constanţa mai bogaţi cu 10.000 de lei de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În sedinţa de Consiliu Local de la Constanţa de astăzi s-a votat rectificarea de buget pe anul 2010, pentru a putea da sporuri de 100 de miliarde de lei vechi angajaţilor primăriei.

Funcţionarii Primăriei Constanţa au obţinut în instanţă sporurile salariale tăiate pentru anul acesta în procesul dintre angajaţii instituţiei şi Curtea de Conturi. În jur de 600 de salariaţi au primit deja o treime din sumă şi aşteaptă şi a doua tranşă după rectificarea bugetară de astăzi.

„Prima tranşă, de 50 de miliarde de lei vechi, a fost virată. Astăzi am făcut rectificarea bugeară şi dacă prefectul dă aprobă hotărârea, până de sărbători vom vira şi restul de bani, de 100 de miliarde de lei vechi", a declarat primarul Radu Mazăre.

„Nu mă voi grăbi în eliberarea avizului"

Un angajat care câştigă acum în medie 600 - 800 de lei va primi 1.800 - 2.000 de lei fiecare. „Ce am aprobat astăzi se supune impozitării. Mai exact, se impozitează drepturile speciale, pentru sănătate şi securitate în muncă. Dar e o problemă: dacă nu câştigăm procesul, le luăm oamenilor banii înapoi. Ei ştiu asta, dar au speranţa că totul va fi bine", a mai spus Mazăre.

Dacă prefectul va da avizul repede, funcţionarii îşi vor primi banii în termen de câteva zile.

Angajaţii primăriei se tem însă ca Prefectura Constanţa să nu dea avizul după finalizarea procesului dintre primărie şi Curtea de Conturi. „Nu mă voi grăbi în eliberarea avizului de legalitate", a declarat pentru Adevărul de Seară prefectul Claudiu-Iorga Palaz.

În aceste condiţii, Radu Mazăre spune că nu poate face mai mult. „Să meargă să-i mulţumească prefectului. Mai mult de atât nu-i pot ajuta", a spus edilul constănţean.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite